Platform voor de tuin- en groenprofessional
Eerste hybride houtversnipperaar te zien op beurs
TW 230HB Petrol: een oerdegelijke, betrouwbare en hoogwaardige 6 benzine houtversnipperaar.

Eerste hybride houtversnipperaar te zien op beurs

Gebogen messen maken Brits merk uniek

Net als voorgaande jaren kan Timberwolf ook ditmaal niet ontbreken op de Groene Sector Vakbeurs. Zeker niet nu ze een prachtig staaltje innovatie meenemen: de TW 280HB Hybride Houtversnipperaar. Hiermee komt het gerenommeerde Britse merk als eerste met een hybride houthakselaar op de markt. Groenprofessionals zijn begaan met het milieu, maar willen niet inboeten aan prestatievermogen of verwerkingsdoorvoer. De Hybrid kan deze vraag aan, maar met minder uitstoot en verbruik.

Het complete gamma Timberwolf houtversnipperaars is op de Groene Sector Vakbeurs aanwezig.

Met een piekvermogen van 62 pk en een verwerkingsdoorvoer van meer dan zeven ton per uur, past deze hybride houtversnipperaar uitstekend bij het assortiment houtversnipperaars van Timberwolf. “Het merk investeerde de afgelopen tijd veel in de ontwikkeling van duurzame machines. Daarom is de lijn eveneens voorzien van milieuvriendelijkere benzinemotoren en Stage V-dieselmotoren”, licht Sebastien Merckx, accountmanager Benelux bij de Firma Thomas, toe. Het bedrijf toont het complete gamma Timberwolf houtversnipperaars op hun beursstand (nummer 571).

TW 280HB: De innovatieve hybride houtversnipperaar met 62 pk aan piekvermogen.

Vakwerk

Wat de Timberwolf versnipperaars zo uniek maken, zijn onder andere de gebogen messen. Deze zorgen voor een hoog rendement en een mooie houtsnede. Dat laatste resulteert in snippers die goed bruikbaar zijn voor onder meer het aanleggen van paden. “En voor de gebruikers is het fijn dat ze geen dpf-filters hebben. Het werk hoeft dus niet onderbroken te worden om deze filters schoon te branden. Alle versnipperaars werken bovendien op de krachtige Kubota motor die wereldwijd een goede reputatie heeft.”

TW 230VTR Diesel Hero: houtversnipperaar met variabele spoorbreedte en ongeëvenaarde prestaties.

Opvallend breed assortiment

Timberwolf maakt al meer dan 30 jaar professionele houtversnipperaars en is in het Verenigd Koninkrijk de grootste verkoper van deze kwaliteitsmachines. De hoge restwaarde en goede prijs-kwaliteitverhouding maken het tot een geliefd merk onder de groenprofessionals. Maar zeker ook bij verhuurbedrijven. “Het feit dat al hun houtversnipperaars onder het gewicht van 750 kilo blijven en dus met een ‘gewoon’ rijbewijs te vervoeren zijn, draagt daar zeker aan bij. Evenals de korte aanlevertijd van reserve- en slijtdelen.” 

Wat ook opvalt, is het brede assortiment. Van het ‘lichtere ’werk tot het zwaardere geschut, voor elke toepassing kan de groenprofessional een bijpassende houtversnipperaar vinden. Men heeft keuze uit diverse invoerdiameters, beginnend bij 7,5 centimeter en eindigend bij maar liefst 21 cm. Daarnaast heeft de koper keuze uit een aftak-as, een snelverkeer wielstel of rups-variant. Die laatste is veelzijdig inzetbaar dankzij een variabele spoorbreedte. En met de komst van de gloednieuwe TW 280HB kan men nu zowel hybride, als op diesel of benzine werken.

Gebruiksgemak

Een ander bekend aspect van het Britse merk is het grote gebruiksgemak. Dat ziet de gebruiker ook terug bij de hybride houtversnipperaar. “Hierbij wordt de dieselmotor aangedreven door een condensator. Er zit dus geen batterij in die opgeladen moet worden en gevoelig is voor hoge en lage temperaturen.” 

Uniek en eveneens zeer gebruiksvriendelijk is het feit dat alle Timberwolf versnipperaars met één stuk gereedschap, namelijk een steeksleutel van 19, te demonteren zijn. “Er is dus geen complete gereedschapskist nodig om bijvoorbeeld een onderdeeltje aan te spannen of een technische storing te verhelpen. En voor het onderhoud van de versnipperaar zijn ook absoluut geen specialistische tools nodig.”
Ditzelfde gebruiksgemak is doorgevoerd bij de messen die omkeerbaar zijn. “Wanneer er bijvoorbeeld een steen is geraakt, kan men binnen tien minuten de messen omdraaien en het werk weer voortzetten.”

Kosteloze demonstraties

De Belgische Firma Thomas heeft jarenlange ervaring met de land- en tuinbouwsector. “Wij werken met een gevarieerde klantenkring van onder andere landbouwers, gemeentebesturen, tuinaannemers, hoveniers en boomverzorgers. Als exclusief distributeur van Timberwolf in de Benelux, verspreiden wij de machines via een uitgebreid dealernetwerk. Middels kosteloze demo’s kunnen eindgebruikers de machine in werking zien of een dagje uitproberen”, besluit Merckx.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details