Platform voor de tuin- en groenprofessional
Houtversnipperaars van de bovenste plank
De GTM Professional 1800 is handig in gebruik.

Houtversnipperaars van de bovenste plank

Boomverzorging is meer dan snoeien en rooien

Het onderhoud van bomen houdt meer in dan alleen het snoeien. Michiel Dirven van Dirven Boomverzorgers vertelt over hoe breed zijn vak is. Om zijn werk goed uit te kunnen voeren, heeft hij natuurlijk goede apparatuur nodig. Op die manier kwam hij met De Wild, producent van GTM Professional houtversnipperaars in aanraking. En daar is hij nog steeds erg blij mee. Michiel vertelt over zijn ervaring met zijn GTM machine.

Van Dirven Boomverzorging gebruikt houtversnipperaars van GTM Professional.

Boomverzorging bestaat volgens zzp-er Michiel niet alleen uit het rooien en snoeien van bomen. “Veel mensen vergeten het belangrijkste als het om boomverzorging gaat, namelijk de bodemverbetering. Een gezonde boom haalt voeding uit zijn groeiplaats. Deze houd je gezond met onder andere voldoende ruimte en houtsnippers. Met de GTM Professional houtvernipperaars verwerken we de takken tot houtsnippers. De snippers verwerken we direct in de tuin of we slaan ze zelf op. En soms brengen we ze naar een snipperdepot als biomassa”, legt Michiel uit. 

Kwaliteitseisen aan een houtversnipperaar

Michiel heeft een houtversnipperaar van het merk GTM Professional. Daarnaast test hij regelmatig nieuwe machines voor het merk. “Het belangrijkste aan een versnipperaar is de gebruiksvriendelijkheid. Ik moet er goed mee overweg kunnen. Om hier zeker van te zijn, kijk ik naar de eigenschappen van de houtversnipperaar. Ik kijk verder naar de afmeting, de power en ook de duurzaamheid. Ik werk vaak in tuinen met een smalle doorgang. Het model dat ik nu test is een van de nieuwste modellen en voldoet aan al mijn eisen.”

De houtversnipperaar van GTM Professional heeft genoeg power.

Een aantal jaar geleden kocht Michiel een houtversnipperaar bij een GTM dealer. Deze werkte niet optimaal door een verkeerde montage. Op die manier kwam Michiel in 2018 in contact met De Wild. Ze kwamen hem meteen te hulp met een leenmodel. Vervolgens vroegen ze hem of hij nieuwe modellen wilde testen. “Sinds 2019 test ik messen en vervolgens verschillende typen versnipperaars voor hen uit. Ik heb er nu weer een op de aanhanger staan. Het bevalt super goed! De Wild wil hun kwaliteitsnorm hoog houden. Door ze te testen bij professionals kunnen zij dit waarborgen.”

Een verschil met andere leveranciers

De Wild staat niet stil in de ontwikkeling. Zo beschikt hun nieuwste 1800 model bijvoorbeeld over een industriële Li-Ferro accu. “Ze luisteren goed naar ondernemers zoals ik. Heel veel bedrijven kunnen daar iets van leren. Je kunt namelijk veel van ondernemers leren als je goed met ons meedenkt. Wij moeten er immers mee werken”, vertelt Michiel.

De GTM Professional 1800 is geschikt voor tuinen met een smalle doorgang.

De korte lijntjes dragen daar volgens hem ook aan bij: “Ik heb binnen De Wild met meerdere mensen contact, waaronder de ontwerpers van de machines. Ik ervaar hun service als zeer goed. Ik zou ze zo een 9,5 geven.”

De Wild

De Wild is een familiebedrijf uit Roosendaal. Zij ontwikkelen en produceren de houtversnipperaars van GTM Professional. Daarnaast is het bedrijf exclusief Europees importeur van Silky en Okatsune uit Japan. Een mooie combinatie van gereedschap en machines.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details