Platform voor de tuin- en groenprofessional
Krachtige en compacte machines voor groenere gemeenten
AS 600 met veegmachine.

Krachtige en compacte machines voor groenere gemeenten

‘Hoveniersbedrijven groeien en investeren in betere apparatuur’

Mensen hechten steeds meer waarde aan groen in hun leefomgeving. Waar gemeentes lange tijd veel groenprojecten afstootten wegens hoge onderhoudskosten, zie je tegenwoordig juist weer meer vergroening. Steeds meer en grotere groenprojecten vragen daarom om de juiste machines. Fred Franken is al sinds 1987 verkoopadviseur bij Ahlmann Nederland. Hij vertelt over de machines waarmee het bedrijf in januari 2024 op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg staat.

Mecalac 7MWR met palletvorkinstallatie.

“Ruimtes worden steeds groener ingericht om de omgeving leefbaar en gezellig te maken”, vertelt Fred. “Maar al dat groen moet natuurlijk wel onderhouden worden. Maar tegenwoordig heb je echt meer nodig dan alleen een snoeischaar! We zien dat de groene sector daarom mechaniseert. Hoveniersbedrijven groeien en investeren in betere apparatuur voor efficiënter werken.”

Compacte machines

“Groen vind je vaak in beperkte of moeilijk bereikbare ruimtes. Denk alleen al aan hagen snoeien en scheren van 3 of 4 meter hoog. Daar kom je moeilijk bij, maar je moet ze toch netjes onderhouden. Compacte machines zijn daarom ontzettend belangrijk”, aldus Fred.

Mecalac 7MWR met heggensnoeier.

Op de Groene Sector Vakbeurs laat Ahlmann Nederland daarom hun twee meest compacte machines zien. “Die zijn niet alleen het meest compact binnen ons aanbod, maar in heel Nederland. Het gaat om de Ahlmann zwenklader AS 600 en de Mecalac mobiele graafmachine 7MWR.”

Ahlmann zwenklader AS 600

“De Ahlmann AS 600 is een relatief compacte – slechts 1,74 meter breed met brede 445/45 R19.5 banden – en betaalbare zwenklader gezien zijn capaciteit en mogelijkheden”, vertelt Fred. “De machine is erg veelzijdig. Je kunt er namelijk allerlei hulpstukken op zetten, zoals een afzonderlijk aangedreven heggensnoeier.” Buiten het seizoenswerk is de machine met puinbak, stenenklem, e.d. inzetbaar in de GWW. 

AS 600 met heggensnoeier.

“Naast een mooi resultaat voor de klant, vinden we een fijne werkomgeving voor de machinist erg belangrijk. Soms zit hij/zij wel 8 uur op een dag in de machine.”Een comfortabele cabine is daarom een must, stelt Fred. “Dat betekent een goede zithouding, maar ook een goed zicht op het werk en rondom de machine. Bovendien is er ondanks het compacte buitenformaat van de machine veel ruimte in de cabine.”

Mecalac mobiele graafmachine 7MWR

Een ander product dat Ahlmann graag in de schijnwerpers zet, is de Mecalac 7MWR “De Mecalac is op brede banden 2 meter 18 breed. In combinatie met 4-wielbesturing en diverse stuurinstellingen – waaronder hondengang – kom je relatief makkelijk op moeilijk bereikbare locaties, zonder de ondergrond al te veel te beschadigen.” Ondanks dat deze graafmachine heel compact is, heeft deze toch voldoende vermogen om een heggensnoeier afzonderlijk aan te drijven.

Becx heggensnoeiers

Een groot voordeel van beide machines, is dat ze krachtig genoeg zijn om een extra hydraulische pomp te kunnen monteren voor de aandrijving van een heggensnoeier. “Wij zijn een officiële dealer van Becx heggensnoeiers. Dit zijn goed doorontwikkelde snoeiers die een mooi snoeibeeld achterlaten. Met de heggensnoeiers kun je bovendien beide zijden van de heg en de bovenkant vanaf één zijde snoeien.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details