Platform voor de tuin- en groenprofessional
Laagdrempelige ‘smart’ verlichting
Gezien bij Lodewijks Droomtuinen op RTL4!

Laagdrempelige ‘smart’ verlichting

Eenvoudige en veilige installatie

Lightpro laat op de Vakbeurs Groene Sector het complete assortiment ‘smart’ verlichting zien. Het uitgebreide pakket biedt eindgebruikers de mogelijkheid om hun verlichting op een eenvoudige wijze en zonder grote investeringen ‘smart’ te maken.

Sinds oktober is de complete 12V-smart lijn leverbaar. Op de vakbeurs kunnen bezoekers de verschillende mogelijkheden met eigen ogen zien en kunnen ze de producten uitproberen met de app. Key accountmanager Robert San Julian: “In onze stand laten we zien hoe eenvoudig de verlichting is aan te sturen met onze app en welke producten eraan te koppelen zijn. Grote investeringen zijn niet nodig, wat het een laagdrempelig systeem maakt.” De nieuwe smart-lijn van Lightpro bestaat uit slimme armaturen en een  draadloze bewegingsmelder op basis van Zigbee-technologie, die aangestuurd worden door de Gateway. Bij deze smart-lijn horen ook de Switch en de camera die werken op WiFi. Met de Switch kun je heel gemakkelijk een bestaand Lightpro-systeem smart maken.

Lightpro biedt veel verschillende ‘smart’ verlichtingsmogelijkheden.

Bediening via smartphone

San Julian: “Onze smartlampen sluit je aan op het systeem van Zigbee, dat weer te koppelen is met je smarthome. Als de klant al een Zigbee-gestuurd apparaat in huis heeft, is deze ook via onze app te koppelen en aan te sturen. Ook de WiFi-camera met bewegingsmelder is via de smartphone in te stellen. Je kunt instellen dat deze bij detectie van beweging start met opnemen en tevens een deel van de tuinverlichting inschakelt.”

Lightpro biedt veel verschillende ‘smart’ verlichtingsmogelijkheden.

Nieuwe transformatoren en armaturen

Lightpro introduceerde onlangs nog twee nieuwe transformatoren: een 100 W- en een 150 W-uitvoering, waarop alle 12V Lightpro-lampen veilig kunnen worden aangesloten. Beide modellen zijn voorzien van een lichtsensor en timerfunctie, waardoor de buitenverlichting volledig naar wens te regelen is. “Het grote voordeel van het Lightpro-systeem is dat het eenvoudig te installeren is en makkelijk uit te breiden, bijvoorbeeld met nieuwe armaturen. Op de beurs kunnen we dit goed laten zien.”

Het assortiment armaturen werd recent nog flink uitgebreid, zodat er nu geschikte modellen zijn voor elke tuin. De Xible bijvoorbeeld, een flexibele lamp, die met een spies in de border wordt geplaatst. Vervolgens kun je hem met de hand in de gewenste richting draaien, doordat de flexibele stang meebuigt. De staande lamp Alon is onder andere geschikt voor plaatsing naast een pad of oprit en heeft een lichtstraal met een groot bereik. De nieuwe serie Erba bestaat uit drie slanke armaturen: small, medium en large. De drie verschillende armaturen zorgen voor een speels effect naast een terras, pad of in de border in hoog gras. De meest gebruikte maat is ook los verkrijgbaar: de Erba Mid. De vierkante wandlamp Ixion uit het 12V-assortiment is sinds kort ook beschikbaar in een 230V-versie, bijvoorbeeld om naast de voordeur te plaatsen. Omdat de Ixion zowel naar boven als naar beneden schijnt, verspreidt de wandlamp sfeer- én accentlicht. 

Het Lightpro-assortiment staat voor professionele, high-end tuinverlichting en bestaat uit spots, wandlampen, staande lampen, sfeerverlichting, uplights en decklights. Het systeem is snel en eenvoudig aan te leggen met een speciale connector die uit één onderdeel bestaat. Ingraven van de kabel is niet nodig en  de bediening is zeer eenvoudig. Het systeem is geschikt voor tuinen van klein tot groot. 

Drempel verlagen

San Julian heeft hoge verwachtingen van de beurs. “De reacties op ons nieuwe smart-systeem zijn erg positief. We willen nu nog meer bekendheid creëren, zeker onder hoveniers en de tuinontwerpers en -architecten. Zij krijgen ook steeds meer vraag naar ‘smart’ tuinverlichting. Als zij zien hoe eenvoudig het te installeren is, zal dat zeker de drempel verlagen.”

Naast het smart-assortiment van Lightpro, kunnen bezoekers in de stand van Techmar ook een sneak preview verwachten van de nieuwe producten voor 2024.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details