Platform voor de tuin- en groenprofessional
Niet alleen machines voor sloot- en bermbeheer
De meervoudige cirkelzaag heeft meerdere zaagbladen en is ideaal om struik- en boomrijen af te toppen.

Niet alleen machines voor sloot- en bermbeheer

Ook uitgebreid gamma voor onderhoud beplantingen

Herder ontwikkelt en bouwt veelzijdig inzetbare machines van topkwaliteit en is wereldwijd het best verkochte merk in de markt van sloot- en bermonderhoud. Het merk is al jarenlang gekend voor zijn hoog kwaliteitsniveau, efficiënte en performante machines, een lange levensduur en ergonomisch verantwoord werken. De fabriek Herder werd in 1947 opgericht. Het bedrijf maakte snel naam en faam met de alom bekende gepatenteerde unieke maaikorf die het levenslicht zag in 1964. Op vraag van klanten werd daarna verder geïnvesteerd in de ontwikkeling en productie van nieuwe machines zoals maaiarmen en onderhoudsmachines voor beplantingen.

De heggenschaar wordt gebruikt om hagen, boomrijen en wegbeplanting te onderhouden.

Hoewel Herder vooral bekend staat om zijn machines voor bermonderhoud, is het gamma veel uitgebreider. Herder produceert ook machines voor het onderhoud van beplantingen. Met de overname van Fermex een aantal jaar geleden werd het gamma nog verder uitgebreid met stobbenfrezen. Vandaag kan u in het Herder gamma werktuigen vinden voor het snoeien van takken en ruige begroeiingen, het scheren van hagen, het knippen van bomen en wegfrezen van stobben… Kortom, alles wat u nodig heeft voor het onderhoud van uw beplantingen. 

Bij de heggenslagmaaier wordt het maaisel versnipperd, waarna het terug in de haag wordt ‘geblazen’.

Werktuigen voor snoeiwerk

Herder biedt verschillende machines aan voor het snoeien. De heggenslagmaaier is geschikt voor het maaien en verkleinen van houtachtige begroeiing, zoals hagen en bomen. Het maaisel wordt afgemaaid en versnipperd waarna het terug ‘geblazen’ wordt in de haag; dat staat opgeruimd en zorgt voor natuurlijke bemesting. De heggenslagmaaier is standaard uitgerust met een driedubbele draaikop. Hierdoor kunt u makkelijk maaien in alle standen en probleemloos alle zijden van de haag bereiken. 

In hetzelfde gamma vinden we de heggenschaar terug; deze wordt gebruikt voor het onderhoud van hagen, boomrijen en wegbeplanting voor bijvoorbeeld langs autosnelwegen. 

Herder heeft ook twee types cirkelzagen in het aanbod: de enkelvoudige en de meervoudige. De enkelvoudige cirkelzaag is eenvoudig te monteren op graafmachines of een Herder maaiarm, en is hierdoor inzetbaar op alle moeilijke plaatsen. Het is dus niet nodig om met een kettingzaag op een ladder of hoogwerker moeilijk bereikbare takken van bomen of struiken te verwijderen. De meervoudige cirkelzaag heeft meerdere zaagbladen en is uitermate geschikt voor het aftoppen van struik- en boomrijen.

Ten slotte biedt Herder ook diverse takkenscharen aan. De takkenscharen zijn geschikt voor het snoeien van houtkanten en houterige begroeiing met takken tot Ø 10 cm. De knipschaar is stronkbeschikbaar voor de Herder maaiarmen en diverse graafmachines, en is standaard uitgerust met een dubbele mechanische draaikop.

De takkenscharen zijn geschikt om houtkanten en houterige begroeiing te snoeien.

Werktuigen voor struikachtige begroeiingen

De bosbouwmaaier is bijzonder geschikt voor het maaien van ruige begroeiingen zoals kreupelhout, struikgewassen en kleine tot gemiddelde boomstronken. Deze maaier is standaard uitgevoerd met een zwaar uitgevoerde hydraulisch opklapbare voorzijde, zodat hoger struikgewas beter ingevoerd kan worden. Voor de veiligheid is de bosbouwmaaier aan de achterzijde voorzien van een zwaar kettingscherm. Tevens is de hydraulische motor afgeschermd door een zeer robuuste afscherming. Daarbij is de bosbouwmaaier uitgerust met draaibare beitels. Deze beitels kunnen drie keer gedraaid worden, waardoor de levensduur verdrievoudigd wordt. Daardoor is dit werktuig zeer economisch in gebruik.

Zelfrijdende stronkenfrees

Herder-Fermex

Het gamma Herder-Fermex omvat stobbenfrezen en boomknipscharen. De stronkenfrees of stobbenfrees is geschikt voor het wegfrezen van boomstronken (stobben) en bovengronds groeiende wortels. Deze machine is uitgerust met het standaard Fermex beitelsysteem. De beitel is voorzien van drie snijkanten, die om de beurt gebruikt kunnen worden en langer meegaan. De krachtige beitels van de stobbenfrees frezen de stob weg, waardoor er op de plek waar de oude boom stond weer een nieuwe boom geplant kan worden en de stronk geen obstakel meer vormt. Herder biedt een compleet gamma frezen aan voor kraan- of giekopbouw, voor tractor of zelfrijdende machines op wielen of rupsen.

De boomknipschaar is geschikt voor het knippen van struiken, takken en zelfs gehele bomen. Hierbij garanderen twee robuuste grijparmen een stevige greep op het afgeknipte materiaal en kan het geknipte materiaal op een gecontroleerde wijze worden neergelegd.

U kunt alle info over het volledige Herder gamma bekomen bij de invoerder Pivabo BV. Als invoerder staat dit bedrijf de klant bij om een correcte machine te kiezen in functie van het uit te voeren werk. Levering, eventuele montage op een basismachine en de dienst-na-verkoop gebeurt via het lokaal dealernetwerk. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details