Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Groene Sector Vakbeurs

Online tuinontwerpsoftware voor iedere hovenier

Team
Team garDsign.

Tekst | Yannick Baay (Letterdesk)

Beeld | garDsign

2 januari 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Snel en eenvoudig een eigen ontwerp maken

Wat begon bij een offertegenerator werd uiteindelijk een tekentool voor hoveniers. Teunis van de Pol is eigenaar van garDsign en legt uit wat de laatste ontwikkelingen zijn van die tool en wat klanten er aan hebben. “Deze tekentool maakt het mogelijk om snel en eenvoudig je eigen tuinontwerp te maken.”

GarDsign levert verschillende soorten tools die hoveniers kunnen gebruiken om te communiceren met hun klanten. “Onze tuinontwerptool is het belangrijkst, want daar hangt nog veel onder. Denk aan bewatering, verlichting en het plannen van beplanting. Dat is allemaal gekoppeld binnen dezelfde ontwerptool. Dat maakt het voor de klanten van hoveniers heel eenvoudig om al hun wensen te delen.”

Dat is niet het enige wat Van de Pol te bieden heeft aan hoveniers. Hij maakt ook kennis beschikbaar voor de groenmarkt, in de vorm van een kennisbank. “We bieden onze eigen producten aan als een online opleiding. Daarnaast gaan we ook binnenkort starten met het geven van advies. Dat is gericht op de onderneming van hoveniers, waarbij we de business-kant ondersteunen.” 

Verbeteren van de tools

Binnenkort staat garDsign op de Groene Sector Vakbeurs. Wat gaan ze daar precies laten zien? “We zijn dit jaar vooral bezig geweest met het mooier maken van alle modellen. De modellen in onze ontwerptool vertaal je nu ook heel eenvoudig naar een 3D-wereld. Dat maakt het makkelijker dan een platte tekening.”

Tijdens de vorige beurs nam Van de Pol een stemhokje mee, waarin mensen konden stemmen op functionaliteiten die zij het belangrijkst vonden. “Dat was toen een knipoog naar de verkiezingen, maar het heeft ons ontzettend veel opgeleverd. Al die verbeteringen zitten nu in de vernieuwde tool. Daarom gaan we dit jaar weer dezelfde vraag stellen: als je helemaal zelf mag kiezen, wat vind je dan het belangrijkst? Daar passen we dan voor komend jaar onze ontwikkelagenda op aan.”

Om nog beter te luisteren naar de gebruikers, gaat garDsign een gebruikersgroep lanceren. “We nodigen mensen na de beurs nog een keer uit, voor een aparte brainstormsessie. We laten dan zien wat we op de beurs hebben gehoord en wat we al willen gaan aanpassen. Wat mist er dan nog? Zo weten we zeker dat we onze verbeteringen volledig kunnen afstemmen op de wensen van de groensector.”

Trotse eigenaar Teunis van de Pol.

Op zoek naar input

Van de Pol benadrukt dat garDsign niet op de beurs staat om te verkopen. “We staan er om kennis te delen met bezoekers en om te zien wat er leeft onder onze klanten. Dat is wat we nodig hebben om onze producten te verbeteren. Misschien komen we er achter dat we een hele nieuwe tool moeten maken, of dat er doorontwikkeling nodig is. Dat hebben we vorig jaar na de beurs ook gedaan, dus we zijn erg benieuwd naar alle ideeën van de beursbezoekers.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details