Platform voor de tuin- en groenprofessional
Snelle en milieuvriendelijke eikenprocessierups bestrijding
EprEcofix®: 100 procent biologische bestrijding tegen de eikenprocessierups.

Snelle en milieuvriendelijke eikenprocessierups bestrijding

100 procent biologisch afbreekbaar en vrij van toxische stoffen

Het aantal grondnesten van de eikenprocessierups is de laatste tijd flink toegenomen. Om overlast te voorkomen, is effectieve bestrijding nodig. EprEcofix® van Source By Net BV is een 100 procent biologisch bestrijdingsmiddel dat je makkelijk aanbrengt op plekken waar overlast is. Rob Damink, eigenaar van Source By Net BV: “Ons middel is goedgekeurd door het RIVM, milieuvriendelijk, veilig en zeer effectief!”

Om EprEcofix® de aandacht te geven die het verdient, staat Damink dit jaar ook op de Groene Sector Vakbeurs. “Jarenlang is de overlast van de eikenprocessierups bestreden met erg kostbare middelen, zoals aaltjes en curatieve bestrijding. Deze middelen zijn niet alleen schadelijk voor mens en dier, maar hebben ook weinig effect. Daarnaast is deze vorm van bestrijding zeer arbeidsintensief, sterk seizoensgebonden en weersafhankelijk. EprEcofix® is het tegenovergestelde.” 

Makkelijk toepasbaar

Voor zowel particulieren als groenprofessionals is het product makkelijk te gebruiken. Je hebt alleen een lage drukspuit nodig. Vervolgens fixeer je de buitenkant van het nest, maak je een opening en breng je EprEcofix® aan. Laat het nest even indrogen en verwijder het, of laat het achter in de boom. “Het proces is dus super simpel, en dat is in deze tijden van arbeidskrapte natuurlijk een fijn voordeel voor overheidsinstellingen en groenprofessionals. Maar ook een particulier kan er makkelijk zelf mee aan de slag. Zo bieden we een effectieve, snelle en veilige methode die de eikenprocessierups op de korte- én lange termijn bestrijdt.”

Je kunt de nesten verwijderen, of gewoon in de boom laten hangen.

De werking van EprEcofix® is drieledig. De brandharen van de rupsen die overlast veroorzaken, waaien niet meer weg. Ook stopt de groei van het nest en ontwikkelt de rups zich niet meer tot vlinder. 

Goed voor de kosten en de biodiversiteit

Behalve dat het makkelijk toepasbaar is, biedt EprEcofix® nog veel andere voordelen. Zo bespaar je aanzienlijk op kosten en voorkom je schade aan de gezondheid van mens en dier. “Ons middel is 100 procent biologisch afbreekbaar en vrij van toxische stoffen, zware metalen, oplosmiddelen en andere schadelijke stoffen. De opgedroogde nesten kun je zelfs gewoon laten hangen. Vogels en andere insecten kunnen het nest namelijk als voedselbron gebruiken. Zo behouden we ook meteen de biodiversiteit.”

Het middel kan in elk stadium van de ontwikkeling van de eikenprocessierups toegepast worden, zowel op grondnesten als op boomnesten. Ook fijn: de toepassing is niet weersafhankelijk en beduidend minder seizoensgebonden dan andere methoden. Genoeg redenen dus, om EprEcofix® in de spotlights te zetten op de Groene Sector Vakbeurs.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details