Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Van elk belangrijk merk een machine’
Iseki heeft een nieuwe lijn compacttrekkers, de TM 4000-serie.

‘Van elk belangrijk merk een machine’

Veel nieuwe introducties op Vakbeurs Groene Sector

Van der Haeghe exposeert op de Groene Sector Vakbeurs met twee stands (standnummers 582 en 601). De importeur komt met veel nieuwe machines naar Hardenberg, maar ook met bekende machines van de belangrijkste merken uit het pakket. ‘We verwachten op warme belangstelling te kunnen rekenen’.

Sinds kort is Van der Haeghe de officiële distributeur voor de robotmaaiers van Segway Navimow in Nederland.

Sinds kort is Van der Haeghe de officiële distributeur voor de robotmaaiers van Segway Navimow in Nederland. “Segway is een geautomatiseerde robotmaaier die gebruikmaakt van een virtuele grens in plaats van bedrading”, vertelt Wim van Daelen, vertegenwoordiger bij Van der Haeghe. “Deze maaiers maaien in patronen, zodat er geen sporen worden gereden. Er zijn vier modellen, voor gazons van 500, 800, 1.500 en 3.000 m2. Het is een goed product dat bij ons past en onze dealers zijn er erg enthousiast over. Ook omdat zij steeds meer vraag krijgen naar systemen om draadloos te kunnen maaien. Gebruiksgemak staat voorop: bij deze maaiers fungeert je mobiele telefoon als afstandsbediening. Daarmee kun je de tuin in kaart en brengen en obstakels aangeven.”

Sinds half december 2023 importeert Van der Haeghe Ambrogio robotmaaiers.

De Segway Navimow-robotmaaiers zijn optioneel te voorzien van een camera. Mocht het satellietsignaal dan minder goed zijn, kan de maaier toch verder op basis van de camerabeelden. Dit is ook handig in wat minder standaard tuinen. Van Daelen: “Het mes zit bij deze modellen aan de zijkant, waardoor ook de kantjes netjes gemaaid worden. Daarnaast zit er een beveiligingssensor op: de maaier stopt als er een obstakel in de buurt komt. Het is een stille en zeer veilige maaier.” Sinds half december 2023 importeert Van der Haeghe daarnaast Ambrogio robotmaaiers. Deze machines zijn ook op de beurs te zien.

Bestaande modellen en nieuwe introducties

Uiteraard komen op de beurs ook andere merken van Van der Haeghe aan bod. Zoals de elektrische bedrijfsvoertuigen van Addax en de Redexim-machines voor het onderhoud van sportvelden en golfbanen. Ook de Ferris zeroturnmaaier krijgt een plekje in één van de stands. En dan zijn er nog enkele nieuwe introducties.

Iseki heeft een nieuwe lijn compacttrekkers, de TM 4000-serie. Verkoopleider Michaël van der Lienden: “Dit is de opvolger van de TM 3000. De trekkers kregen een nieuw design en werden qua technische specificaties enorm verbeterd. Het hefvermogen werd verhoogd van 600 naar 900 kilo en ook het trekvermogen werd verbeterd: van 2.000 kg naar 2.500 kg. Daarnaast werden de aslasten zowel voor als achter enorm verhoogd.” De nieuwe compacttrekkers zijn voorzien van een Stage V dieselmotor waar ook HVO 100 diesel gebruikt mag worden; een diesel die de CO2-waarde reduceert. Een belangrijke plus voor bijvoorbeeld hoveniers die werken voor gemeentes. “Ook aan ergonomie werd gedacht: de cruisecontrol is verbeterd, er zit een instelbare stuurkolom in en de bedieningshendels zijn beter geplaatst.”   

Köppl bracht recent een nieuwe versie van de multifunctionele tweewielige trekker Multitalent op de markt. Er zijn twee benzinemodellen en een elektrische uitvoering en de trekkers zijn voorzien van hydrostatische aandrijving. Alle Köppl-aanbouwwerktuigen zijn gestandaardiseerd op de snelwisselflens van de basismachine.

Van der Lienden: “Op de beurs laten we van elk belangrijk merk wel een machine zien. Vorig jaar introduceerden we hier onze Redexim-modellen en daar was veel belangstelling voor. Dit jaar introduceren we de Segway Navimow en ik verwacht dat we op warme belangstelling kunnen rekenen van de dealers. Bij de hoveniers en aannemers zal vooral aandacht zijn voor de Köppl en de Iseki compacttrekker.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details