Platform voor de tuin- en groenprofessional
Van sportvelden tot campings: voor elk groenproject hebben wij een oplossing
“Van bezandingswagens tot zaaimachines: voor het gehele onderhoud van groenobjecten kun je bij ons terecht.”

Van sportvelden tot campings: voor elk groenproject hebben wij een oplossing

Van bezandingswagens tot zaaimachines

Van Der Haeghe B.V. is sinds het najaar van 2022 officieel distributeur van de Nederlandse machinefabrikant Redexim. Van voetbalclubs tot golfbanen en cultuurtechnische bedrijven en campings: iedere groenprofessional kent Redexim. “Grote landelijke aannemers kennen Redexim inmiddels zo goed, dat het niet alleen meer een merknaam, maar ook een werkwoord is geworden. Dan kan je ervan uitgaan dat het merk goed is ingeburgerd”, zegt Michael van der Lienden, sales manager bij Van Der Haeghe B.V. 

Iedere groenprofessional kent Redexim.

Redexim staat vooral bekend om de grondbeluchter Verti Drain, maar ieder veld heeft meer onderhoud nodig dan alleen beluchten. “Om dit complete pakket aan te bieden, hebben we het assortiment uitgebreid met een breed scala aan aanbouwwerktuigen. Van bezandingswagens tot zaaimachines: voor het gehele onderhoud van groenobjecten kun je bij ons terecht.”

Efficiënt en milieuvriendelijk onderhoud

Vanaf 2020 mogen beheerders geen chemische middelen meer gebruiken om sportvelden te onderhouden. Om zo milieuvriendelijk te werk te gaan heeft Redexim dan ook gekozen voor mechanisch onkruidbeheer. “Mechanische bestrijding is minder belastend voor het milieu dan bestrijding met herbiciden, chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Het tast de velden niet aan en levert hetzelfde gewenste resultaat op.”

Redexim staat vooral bekend om de grondbeluchter Verti Drain.

In de loop der jaren hebben de machines niet alleen een enorme doorontwikkeling gemaakt op technisch vlak, maar ook op snelheid. “Bij eredivisieclubs of grote golfbanen is het belangrijk dat het veld er binnen een korte tijd perfect bijligt. Onlangs is er dan ook een machine op de markt gebracht die de productiecapaciteit enorm heeft verhoogd. Door een ander type aandrijving is de productiecapaciteit naar 1,8 kilometer per uur gegaan, dit was voorheen bijna de helft.”

Brede doelgroep

De doelgroepen waar Van Der Haeghe zich op richt zijn erg divers. Van eredivisievoetbalclubs tot het mkb. “Zo heeft voetbalclub RKC een zaaimachine gekocht, en gebruikt Ajax de beluchters. Andere markten zijn gemeenten en kleine lokale voetbalclubs die zelf hun velden onderhouden. Maar ook campings maken dankbaar gebruik van Redexim machines. Na de winterperiode, willen campings hun velden weer zaaien. Zo kunnen campinggasten weer genieten van een mooi groen veld.”

“De laatste 10 jaar is Redexim ook steeds populairder geworden onder kleine loonwerkers. Deze bedrijven hebben relatief weinig personeel, maar doen heel specialistisch werk waar ze specifieke apparaten voor gebruiken. En die apparaten kunnen ze via ons aanschaffen.” 

Snelle en goede service

Van Der Haeghe BV verkoopt hun machines via een landelijk dealernetwerk. Maar bij hun goede service, is natuurlijk ook onderhoud belangrijk. “Als distributeur is het belangrijk zo snel mogelijk de juiste onderdelen op de juiste plek te krijgen. Wij werken via een systeem waarbij onze klanten 24/7 inzicht hebben in onze productvoorraad. Met ons nachtexpress-systeem kunnen ze de bestelling de volgende dag al in hun box krijgen.” 

Maar ook service staat hoog in het vaandel. Van Der Haeghe BV heeft in totaal vier vertegenwoordigers op de Nederlandse markt die de eindgebruikers en dealers ondersteunen. “Daarmee proberen wij de best mogelijke service op locatie te regelen, zowel voor als na de koop.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details