Platform voor de tuin- en groenprofessional
Zero emission Knikmopsgamma breidt uit

Zero emission Knikmopsgamma breidt uit

Gebroeders Geens, het Belgische bedrijf  achter Knikmops & Rollmops, breidt hun zero emission gamma uit.

Bij de ontwikkeling van elke elektrische Knikmops tot nu toe is het streefdoel; ‘één dag kunnen werken met één laadbeurt’. Voor de Knikmops KM 180 E was die ontwikkeling weer wat moeilijker omdat deze kniklader ook meer hydrauliek moet kunnen verzetten dan de Knikmops KM 140 E. Bovendien weegt deze Knikmops toch ook weer zo’n 200 kg meer. Toch slaagde Gebroeders Geens erin om met hun zuinige aandrijving met twee batterijtypes ook deze Knikmops een dag te laten werken. Afhankelijk van de belasting, heeft de Knikmopsgebruiker twee opties.

Met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4 uur werken.

Met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4 uur werken, met de 30 kWh batterij zo’n 7 uur. Dus afhankelijk van de noden van de eindklant kan de wiellader met een groot of klein batterijpakket worden uitgerust. Ook zijn er verschillende laders mogelijk, zodat er zowel aan 220 V kan worden geladen, als aan een snellader van 380 V. Hiermee kan Gebroeders Geens de elektrische Knikmops helemaal uitrusten naar de specifieke noden van de klant.

Cabine

Dat de Knikmopsklanten de weg naar Gebroeders Geens kennen, werd al snel duidelijk. Zo kwam meteen na de ontwikkeling van de Knikmops KM 180 E, de vraag voor een uitschuifbare arm aan de elektrische kniklader. Gebroeders Geens boog zich terug over de ontwikkelingstafel en in december 2023 maakten zij de allereerste elektrische Knikmops met telescopsiche arm, de Knikmops KM 180 E TE. Net als alle elektrische Knikmopsen is deze uitgerust met het zuinige hydraulisch-elektrisch systeem van Gebroeders Geens, waardoor er een dag gewerkt kan worden. Bovendien had deze klant nog wat extra wensen en kwam er ook een cabine op de Knikmops. Meteen ook de eerste elektrische Knikmops telescoop met cabine; uitgerust met airco, verwarming, radio én zetelverwarming. Aan luxe geen gebrek.

De Knikmops KM 180 E.

Toch blijft de Knikmops KM 180 E en de KM 180 E TE, met al deze luxe, te transporteren op een aanhangwagen. Beide knikladers komen met het batterijpakket rond de 2 ton, maar dit blijft voor de meeste BE chauffeurs een haalbaar gewicht. 

Overheidssteun

In Nederland is er al geruime tijd een subsidieregeling van kracht waarbij het aanschaffen van een emissieloze bouwmachine wordt gestimuleerd. Maximaal kan de ondernemer rekenen op een subsidiebedrag van 300 duizend euro. De berekening wordt gemaakt op de meerkosten van de elektrische Knikmops ten op zichte van een dieselaangedreven versie. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte krijgt het bedrijf 25% tot 30% terug.

Met de 30 kWh batterij zo’n 7 uur.

Voor de Knikmopsgebruiker in Nederland wordt voorzien in een sterk lokaal netwerk, waar de klant zijn Knikmops kan aankopen en laten servicen. In het noorden van Nederland (Hattem) vertegenwoordigt Veluwenkamp, met jarenlang ervaring, het Knikmopsmerk. In het centrum van Nederland kan de klant rekenen op de Nederlandse Machine Maatschappij. Vanuit Waardenburg kunnen zij een groot deel van Nederland helpen met hun zoektocht naar de meest geschikte Knikmops. Zij helpen u ook graag met uw subsidieaanvraag. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details