Platform voor de tuin- en groenprofessional
100 jaar Metabo: de innovatiegeest moet je elke dag opnieuw beleven

100 jaar Metabo: de innovatiegeest moet je elke dag opnieuw beleven

“Building our World. Together.”, dat is dit jaar, het motto in het jubileumjaar van de Duitse   fabrikant van elektrisch gereedschap.

Nu 100 jaar geleden op 19 februari 2024 hebben Albrecht Schnizler en Julius Closs de firma Schnizler G.M.B.H. opgericht, op de locatie van een voormalige brouwerij in het Zuid Duitse stadje Nürtingen. Een jaar eerder al had Albert Schnizler in de bakkerij van zijn ouders zijn handboormachine nr. 18 ontwikkeld. Kort daarna volgde de eerste grote order wat de start was voor een honderdjarig groeiverhaal samen met commerciële man Walter Rauch, die zich bij Albrecht en Julius voegde. Ze noemen hun machine “Metallbohrdreher” (metaalboor), de ingekorte vorm Metabo werd onze merknaam en onze belofte. Toen en nu nog steeds.

Metabo grijpt het jubileumjaar aan om terug te blikken op zijn succesvolle honderd-jarige geschiedenis – en om naar de toekomst te kijken. Wat ooit een middelgroot familiebedrijf was, is nu een belangrijk onderdeel geworden van de internationale Koki Holdings Group. De groep bundelt de krachten van de Japanse en Duitse wereld en zorgt ervoor dat schaalvoordelen worden omgezet in concurrentievoordelen bij gezamenlijke ontwikkeling, inkoop, productie en marketing. De vestiging in Nürtingen speelt hierbij een belangrijke rol: bijvoorbeeld het groepsbrede management van       onderzoek en ontwikkeling en de wereldwijde inkoop zijn gebaseerd op de hoofdvestiging van Metabo. Daarnaast is de assemblage van accumachines in Nürtingen gevestigd en worden hier haakse slijpers en aanverwante producten geproduceerd.

De slogan “Building our world. Together.” stelt bewust de klantrelatie centraal. Want luisteren naar gebruikers zit in het DNA van Metabo. Nieuwe en verdere ontwikkelingen van elektrisch gereedschap en accessoires voldoen niet alleen aan de groeiende eisen van gebruikers, maar gaan ook regelmatig een stap verder met slimme oplossingen en technologische mijlpalen. Want, volgens Henning Jansen, CEO van Metabo: “De geest van innovatie moet je elke dag beleven”.

Een van de belangrijkste innovaties van de afgelopen jaren is geen machine, maar de realisatie van een baanbrekend idee: CAS (Cordless Alliance System), ’s werelds eerste merkonafhankelijke oplaadbare accusysteem. CAS maakt het leven eenvoudiger voor gebruikers: één accu kan meer dan 400 accu-machines van ongeveer 40 verschillende merken van stroom voorzien. Het idee van samenwerking, toegang tot het technologische platform voor alle CAS-partners en, last but not least, duurzaamheid door een lager verbruik van hulpbronnen – zijn waarden die Metabo actief uitdraagt.

Wie jarig is trakteert: In dit jubileumjaar heeft Metabo meerdere actie voor productcategorieën die een prominente rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het bedrijf. Haakse slijpers behoren tot de machines die onlosmakelijk verbonden zijn met het merk Metabo – net als de succesvolle accu-technologie waarmee het bedrijf de visie van de snoerloze bouwplaats heeft gerealiseerd. Aangedreven door twee 18 Volt accu’s bereiken accu-machines zoals de grote haakse slijper WPB 36-18 LTX BL 24-230 Quick het prestatieniveau van een 2.400 watt gesnoerde machine. Genoeg vermogen, dat ook voldoende is voor semi-stationaire machines zoals accu-afkortzagen of -tafelcirkelzagen.

Alle lopende jubileumcampagnes, de geschiedenis van het bedrijf en een blik in de toekomst zijn te vinden op de website metabo.com/100years.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details