Platform voor de tuin- en groenprofessional
Dag van de Groenprofessional

Dag van de Groenprofessional

20 maart is De Dag van de Groenprofessional! Dit is dé landelijke dag van de groensector waarbij wordt stilgestaan bij het geweldige werk dat alle groenprofessionals dag in, dag uit verrichten om Nederland groener, gezonder en mooier te maken!

Vebego Groen kwam vorig jaar met het goede idee om 20 maart uit te roepen als Dag van de Groenprofessional.​

​Wat houdt de Dag van de Groenprof​essional in? 

20 maart is jouw dag als groenprofessional! Op deze dag bedanken wij alle groenprofessionals voor het groener, mooier en gezonder maken van Nederland. ​​Zet ook jouw groenprofessionals in het zonnetje voor het mooie werk dat zij elke dag verrichten. Maar dat is nog niet alles.    

Ook maken we op deze dag van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op het belang van een groene leefomgeving en de cruciale rol die groenprofessionals hierbij spelen. Ook dit jaar ligt er weer een mooi plan klaar om via social media de handen in één te slaan en te laten zien dat wij dé groenmakers van Nederland zijn! ​

Hoe doe jij mee?  

Zet jouw groenprofessionals in het zonnetje! 

Je kunt jouw groenprofessionals op diverse manieren in het zonnetje zetten! Organiseer een leuke activiteit, trakteer hen op een lekkere lunch, taart of lekkere versnapering, of koop een ander leuk bedankje! 

Wij maken social media letterlijk groen! 

Op 20 maart laten we heel Nederland zien wie er elke dag aan een groener, mooier en gezonder Nederland werkt. We slaan de handen ineen en laten samen social media letterlijk groen kleuren! Op die manier laten we zien dat wij dé groenmakers van Nederland zijn! 

Om een groot publiek te bereiken, roepen we jou en je collega’s op om deel te nemen aan onze social media campagne. Dit jaar kan je dit op verschillende manieren doen. Hiervoor hebben wij een speciale social media toolkit ontwikkeld!  

Meedoen is heel eenvoudig! 

Het is de bedoeling dat jij als VHG-lid één of meerdere visuals op 20 maart plaatst op jouw social media-account(s), zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn. Alles wat je nodig hebt om jouw post voor 20 maart klaar te zetten vind je in onze toolkit. Meedoen kan op verschillende manieren, kies één of meer van de onderstaande opties:

1. Algemene animatie 

Post de animatie met bijbehorende tekst op al jouw social media kanalen.

2. Template met je eigen foto 

Download het template en voeg via Powerpoint eenvoudig een foto van jouw groenprofessionals toe. Sla op en post het template met de bijbehorende tekst op al jouw social media kanalen. 

​3. Print de poster en maak een foto

Print de poster en maak een foto met jouw groenprofessionals die de poster vasthouden. Post de foto met de bijbehorende tekst op al jouw social media kanalen. 

4. Insta Stories-sjabloon 

Op 20 maart zetten wij via ons VHG-account op Instagram een sjabloon in de Stories online. Voeg je eigen foto toe en deel jouw story op Instagram.  

5. Deel, repost en like de VHG-post 

Op alle VHG-kanalen posten wij de animatie en de bijbehorende tekst. Deel, repost en like deze post.

  

Vergeet niet om #vhg en #DagvandegGroenprofessional te taggen in al jouw posts! En vertel jouw groenprofessionals over deze landelijke actie, zodat ook zij deze post posten of jouw post delen. Hoe meer, hoe beter! 

We kunnen niet wachten om op 20 maart alle social media-kanalen groen te zien kleuren en iedereen te vertellen wie elke dag werkt aan een groener, mooier en gezonder Nederland.

Een groener Nederland: wij maken het!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details