Platform voor de tuin- en groenprofessional
Meer dan een poer: functioneel én mooi
De poer van Cortenpoer past in veel tuin- en overkappingsprojecten.

Meer dan een poer: functioneel én mooi

Geen verkleurend beton meer

Een essentieel onderdeel moet functioneel zijn, maar wat nou als deze ook nog eens een mooi design heeft? Cortenpoer doet precies dat met hun poeren van cortenstaal. “Een poer moet mooi én functioneel zijn, daar zijn wij de eerste in”, zo begint Johan Knopper, mede-eigenaar van Cortenpoer.

Een poer is een essentieel onderdeel voor de ondersteuning van iedere overkapping, pergola of veranda. Wat nou als ook dat onderdeel samenhangend is met de rest van de tuin? Met dat idee begonnen Knopper en compagnon Marnix van de Baan hun bedrijf Cortenpoer. “Een normale poer is zwaar en kwetsbaar, maar het ergste is het beton dat verkleurt”, zegt Knopper. “Mijn compagnon is hovenier in hart en nieren, dus die zag een kans: geen beton maar cortenstaal”. Zo werden in 2021 de eerste poeren van cortenstaal door het duo in elkaar gelast. Twee jaar later is Cortenpoer in het bezit van twee patenten en zijn de poeren een niet te missen onderdeel van een mooie tuin.

Een samenhangend geheel

“Een mooie tuin moet een samenhangend geheel zijn”, vertelt Knopper. Een poer is niet altijd mooi maar wel altijd nodig. Aan het design van een betonpoer valt ook niet veel te veranderen. “Betonpoeren worden dan ook vaak zover mogelijk in de grond weggestopt. Wij doen dat niet”, gaat Knopper verder. De poeren van Cortenpoer worden juist meegenomen in het design van de overkapping of tuin. “Het is meer dan een vervanger van de betonpoer. Het voegt echt iets toe”.

“Omdat de poer van staal is, kunnen we deze in iedere gewenste kleur spuiten”. “De kleur van de originele poer van cortenstaal varieert met de seizoenen, die herkenbare roestkleur. Dit complementeert mooi met bijvoorbeeld plantenbakken of borderranden van cortenstaal”, aldus Knopper. Hij vindt daarom dat een poer een creatieve en bewuste keuze moet zijn. “Het is echt een designproduct”.

Om die herkenbare roestkleur sneller te krijgen, biedt Cortenpoer ook een roestactivator aan. Met dit middel krijgt de poer sneller zijn roestkleur. “In plaats van weken hoef je nu maar enkele uren te wachten”. De poer kan worden geplaatst en voordat de tegels worden gelegd is de poer al in de juiste kleur. “Zowel voor de klant als voor de hovenier scheelt dit enorm, het voorkomt roestvlekken op de tegels en het scheelt tijd”. 

Het is echt een designproduct.

Meer dan een vervanger

Waar de meeste betonnen poeren enkel functioneel zijn en soms zelfs een beetje lelijk, zijn de poeren van Cortenpoer niet alleen mooier maar ook functioneler. “Onze poeren zijn minder zwaar en werken daarom ook fijner”, vertelt Knopper. Cortenpoer denkt dus niet alleen aan het design, maar ook aan kwaliteit en duurzaamheid. Los van het uiterlijk, moet een poer natuurlijk vooral stevig zijn. Met een doordachte bevestigingsplaat, die slechts 2 millimeter dik is, verdwijnt het draadeind volledig uit het zicht. De poer en de paal vormen zo een eenheid, wat de constructie steviger maakt. Daarnaast wordt het gebruikte cortenstaal geproduceerd in een fabriek die bezig is om grotendeels met fossielvrije energie te werken. 

De poer van Cortenpoer past in veel tuin- en overkappingsprojecten. “We bieden iets nieuws voor zowel degene die de poer moet plaatsen als voor op de tekentafel”, eindigt Knopper. “Het is een designproduct dat ook nog eens heel goed werkt”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details