Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vraag naar elektrische compact tractor neemt enorme vlucht
Knegt 404G2e met Stoll voorlader en luxe cabine.

Vraag naar elektrische compact tractor neemt enorme vlucht

Geluidsarm, weinig trillingen en geen schadelijke uitstoot

In korte tijd nam de vraag naar de elektrische compact tractoren van Knegt een enorme vlucht. We zien ze steeds vaker bij groenprofessionals, kwekerijen, recreatieparken en agrarische bedrijven. Zelfs in de Efteling worden ze al gebruikt. De populariteit wordt enerzijds verklaard door de unieke prijs van deze groene tractor. Anderzijds voldoet het aan de toenemende vraag naar duurzame machines die geluidsarm zijn, weinig trillingen veroorzaken en geen schadelijke gassen uitstoten.

Hans Heijmans, directeur en mede-eigenaar van Knegt Quality Tractors: “Een elektrische tractor voor deze prijs is nergens ter wereld te vinden. Ons prijsniveau ligt op of zelfs onder het niveau van vergelijkbare dieseltractoren. Dat komt omdat wij op het gebied van innovatie ver vooruitlopen. Grote tractorfabrikanten als Massey Ferguson, Fendt en John Deere richten zich namelijk primair op de zwaardere tractoren van 100pk en hoger. En de Amerikaanse bedrijven Monarch en Solectrac zijn met hun technologie nog niet zover. Onze ambities liggen hoog. We willen de komende jaren opschalen naar een verdrievoudiging, zowel in totale aantallen als in het aandeel elektrische tractoren. Qua innovatie willen we gewoon de Tesla van de compact tractor worden”, lacht Heijmans.

Knegt 304G2e met bezander.

Enthousiaste gebruikers

Knegt ontvangt veel enthousiaste reacties van gebruikers uit allerlei sectoren. “Dankzij de stille werking is het ideaal voor werkzaamheden in woonwijken of andere geluidsgevoelige omgevingen. Dit is mede de reden geweest dat bijvoorbeeld tuin- en landschapsarchitect VIC Landscapes met onze elektrische tractor werkt.” Wie binnen de tuinbouw actief is, weet dat het belangrijk is om gewassen te beschermen tegen luchtverontreinigende stoffen: “Onlangs hadden we een kweker die uit vrees voor het neerslaan van dieseldampen op zijn product, onze elektrische tractor aankocht.” Het kan kwekerijen nóg een ander voordeel opleveren. De arbodienst staat namelijk niet toe dat er in gesloten ruimtes met dieseltractoren gewerkt wordt als er gelijktijdig medewerkers aanwezig zijn. Dat betekent dat bepaalde werkzaamheden alleen buiten werktijd uitgevoerd kunnen worden. Met een elektrische tractor is dat verleden tijd. “Over uitlaatgassen gesproken, van maneges hebben we al verschillende keren te horen gekregen dat de paarden in de bak minder hoesten, sinds zij de elektrische tractor gebruiken.”
Recreatiegebieden

Met extra accupakket tot wel 9 uur werken.

De Efteling heeft verduurzaming hoog op de agenda staan en wil overdag de gasten zo min mogelijk storen met geluids- of stankoverlast. Daarom hebben ze al twee elektrische tractoren van Knegt in gebruik. Op aanvraag is er een gepersonaliseerde watergeefarm aan deze tractoren bevestigd, zodat alle bomen en planten van hoog tot laag bewaterd kunnen worden. Ook de vraag vanuit vakantieparken neemt toe. “Deze sector investeert eveneens veel in verduurzaming. Schone lucht en rust voor de vakantiegangers staat bovenaan hun lijstje en is de reden dat op veel parken geen auto’s zijn toegestaan. De rust en afwezigheid van ongezonde lucht is precies waarom we ook een stijgende vraag zien vanuit sportaccommodaties en firma’s die kunstgras aanleggen.”

Het hoofdkantoor van Knegt International in Veldhoven, tevens productielocatie.

Subsidie

Er kan aanspraak gemaakt worden op diverse subsidies en belastingvoordelen. Denk hierbij aan de energie-investeringsaftrek, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek. “Wil men hierover meer weten, dan mag men ons gerust bellen. Dat geldt natuurlijk ook voor andere vragen. Wij delen onze kennis graag en uiteraard geheel vrijblijvend.”

Lange werktijd

Knegt produceert twee elektrische modellen, met 45pk en 55pk, en de keuze uit een cabine en/of voorlader. Met een ruim assortiment werktuigen en accessoires is er voor elke klus een elektrische tractor te vinden. Een hele dag werken, is geen enkel probleem. De mogelijkheid van een extra accu pack zorgt ervoor dat de werktijd wel negen uur kan worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details