Platform voor de tuin- en groenprofessional
AUGA helpt hoveniers met complete techniekputten voor zwemvijvers
Het eindresultaat van een mooie samenwerking tussen AUGA en een hovenier.

AUGA helpt hoveniers met complete techniekputten voor zwemvijvers

Alle technische componenten in één pakket

Een verfrissende duik in je zwemvijver of toch liever een mooie waterpartij met recreatief doeleinde? Ton Fontijn biedt met zijn bedrijf AUGA al bijna 35 jaar oplossingen voor alles wat met water te maken heeft. Zo bouwt AUGA complete techniekputten voor zwemvijvers en ondersteunt het bij fonteintechniek en waterprojecten voor de recreatieve markt. “We begeleiden ieder project van ontwerp tot oplevering. Samen zoeken we naar eenvoudige, economische en zinvolle oplossingen”, aldus Fontijn.

Inkijkje in een techniekput.

Fontijn startte 34 jaar geleden in de vijvertechniek. In 2013 werd het tijd voor een nieuw AUGA-hoofdstuk: de gespecialiseerde watertechniekmarkt. “We waagden deze sprong in het diepe, omdat onze klanten, met name hoveniers, zelf een techniekput metselden met onderdelen van verschillende leveranciers. Daar ging het vaak mis. De techniek werd niet altijd goed afgestemd op het project en zo kwamen we regelmatig lekkende putten tegen. Zo’n put bouwen is stiekem best ingewikkeld”, legt Ton uit. “Watertechniek is echt een vak apart.”

De complete techniekput die de basis vormt voor zwemvijvers.

Samenwerken van begin tot eind

Om hoveniers een handje te helpen, bouwt AUGA complete techniekputten voor zwemvijvers. “Super handig voor hoveniers, want ze krijgen bij ons alle technische componenten die ze nodig hebben voor de aanleg van een zwemvijver in één compleet pakket”, vertelt Fontijn enthousiast. “Zo hoeven zij niet langer op zoek naar losse onderdelen bij verschillende leveranciers.” 

Bij de bouw van een zwemvijver, komen heel wat dingen kijken. Dat begint al bij de aanleg: een put moet namelijk bestand zijn tegen stijgend grondwater en aarde die tegen de zijkanten drukt. AUGA bouwt daarom in een soort kunststof bak, die in de grond verwerkt wordt. Fontijn vertelt: “Daarnaast zorgen we ook voor alle elektrische componenten. De hovenier hoeft alleen nog maar een paar leidingen en de hoofdvoedingskabel aan te leggen. En is er iets aan de hand? Dan kan de hovenier contact opnemen met onze eigen serviceafdeling.”

Met de techniekputten van AUGA is alles compleet afgestemd op het project. “We zijn graag zo vroeg mogelijk bij een project betrokken. Zo kunnen we van start tot einde samenwerken met de hovenier: de hovenier ontwerpt een mooi project en wij verzorgen de complete techniek. Zo kunnen we effectief communiceren en snel schakelen. De hovenier heeft dan maar één aanspreekpunt. Zo’n samenwerking zorgt voor de mooiste resultaten voor zwemvijverhouders.”

Altijd plezier met een zwemvijver

Een goede samenwerking zorgt voor mooie verhalen. “Zo hebben we ooit een techniekput aangelegd met een hoveniersbedrijf in Almere”,  vertelt Fontijn. “Het ging om een zwemvijver in de achtertuin van een gezin met twee kinderen. Toen de zwemvijver werd opgeleverd, organiseerden ze meteen een ‘plons party’ voor de klas van hun jongste kind. Toen de ouders hun kinderen weer kwamen ophalen, was iedereen zo enthousiast dat het uitmondde in een groot zwemfestijn. Zowel de kinderen als de ouders hadden een onvergetelijke middag.”

En het mooiste? “Na een middag heerlijk genieten, mocht het hoveniersbedrijf drie nieuwe zwemvijvers in de buurt aanleggen.” Zo zie je maar: de mooiste successen deel je samen!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details