Platform voor de tuin- en groenprofessional
Bespaar tijd door slimme en nieuwe technieken
De wens voor een groene, klimaatbestendige tuin waarin watermanagement een belangrijke rol speelt, wordt steeds populairder.

Bespaar tijd door slimme en nieuwe technieken

Meer grip op tijd, kwaliteit en duurzaamheid door slimmer werken en plannen

De wereld verandert steeds sneller en de technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Ook in de technische markt voor de groensector zien we dit terug in nieuwe, innovatieve producten die tijd besparen, voor zowel de hovenier als de eindklant. 

Gemak en comfort worden steeds belangrijker voor de tuineigenaar. En daar wordt handig op ingespeeld met nieuwe gadgets en tools. “Zoals een computergestuurde beregeningsinstallatie, op afstand bedienbaar met een app. Of tuinverlichting met diverse mogelijkheden qua timers en instellingen. Makkelijk te installeren en de toepassing hiervan is eenvoudig uit te leggen aan de eindgebruiker”, vertelt Niels Feijen, productspecialist bij Wildkamp. 

De bodemsensoren van Sensoterra zijn ideaal bij het onderhoud van plantsoenen en parken.

Klimaatbestendige tuinen

De bewustwording groeit en steeds meer tuineigenaren kiezen voor duurzaamheid. De wens voor een groene, klimaatbestendige tuin waarin watermanagement een belangrijke rol speelt, wordt steeds populairder. “We zien dat de vraag toeneemt om regenwater af te koppelen en te infiltreren op het eigen perceel. Zo wordt het riool niet overbelast.” In plaats van te infiltreren in de grond wordt ook het hergebruik van regenwater populairder. “Per persoon gebruiken we per dag meer dan honderd liter drinkwater. Meer dan de helft hiervan spoelen we door het toilet of gebruiken we voor de wasmachine. En dan hebben we nog niet eens gesproken over het bewateren van tuinen. Dit zijn toepassingen waarvoor helemaal geen drinkwater nodig is. Dat is zonde en kan echt anders. We hebben regenwaterhergebruiksystemen waarmee je een waterbesparing van tot wel 60% bereikt.” 

Watermanagement wordt steeds belangrijker in de tuin.

Slimmer werken en plannen

Door slimmer te werken en te plannen krijg je meer grip op tijd, kwaliteit en duurzaamheid. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bezig met het intekenen van een tuin? Neem beregening, infiltratie en tuinverlichting alvast mee en voorkom onnodig graafwerk achteraf, is het advies van Feijen. “Ook merken we vaak dat eindklanten pas nadenken over beregening als het gras en de beplanting in hun nieuwe tuin uitdroogt tijdens de zomermaanden.  Zonde, dit is te voorkomen door beregening als optie aan te bieden in het offertetraject. Als je ons het tuinontwerp en budget toestuurt, maken we vrijblijvend een ontwerp voor de beregeningsinstallatie met de juiste verdeling van sectoren en waar welke sproeier moet komen. Inclusief de materialen voor de aanleg en een overzicht met de juiste nozzles. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid aan de slag gaat met een tuinproject.” 

Niels Feijen: “We merken vaak dat eindklanten pas nadenken over beregening als het gras en de beplanting in hun nieuwe tuin uitdroogt tijdens de zomermaanden”.

Handige tools om efficiënter  te werken

Er zijn veel nieuwe producten op de markt die voor zowel hovenier als klant veel tijd besparen. Denk aan bodemvochtigheidsmeters, regensensoren, waterbesparende sproeiers en slimme beregeningscomputers. Feijen: “De bodemsensoren van Sensoterra zijn ideaal bij het onderhoud van plantsoenen en parken. Deze sensor plaats je in de grond en dan geeft deze een signaal af in een app als de grond te droog is. Voordeel is dat jij als hovenier op afstand kunt controleren of er voldoende bewaterd wordt, zonder dat je ernaartoe hoeft. Dit scheelt veel tijd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details