Platform voor de tuin- en groenprofessional
Breed tuinmachine programma op universele accu
De machines van Metabo werken op een universele accu.

Breed tuinmachine programma op universele accu

Assortiment steeds uitgebreider

Metabo beschikt over een breed accutuinprogramma op het eigen, universele accusysteem Cordless Alliance System (CAS). De 18V accu’s passen op het assortiment tuingereedschap en tuinmachines van Metabo, maar ook op die van andere fabrikanten: inmiddels zelfs al op meer dan driehonderd machines van meer dan dertig verschillende merken.

Het assortiment accutuingereedschap wordt steeds verder uitgebreid.

Metabo breidt het assortiment steeds verder uit, recent nog met een accu-dompel- en regentonpomp. Brandmanager Enno Riemersma: “Dit apparaat kan als oppervlakafzuigende drinkwater-dompelpomp worden gebruikt voor ontwatering en als regentonpomp om de tuin mee te sproeien. Met een 18 Volt accupack met 2.0 Ah pompt het apparaat tot zeshonderd liter water uit in slechts zeventien minuten. 

Zagen en knippen

Een andere recente toevoeging is de krachtige accukettingzaag MS 36-18 LTX BL 40. Die is ideaal voor het snel en gelijkmatig vellen van bomen, het verwijderen van takken en het op maat zagen van hout. De kettingzaag levert met zijn borstelloze motor met directe aandrijving een constant hoog koppel. Zo realiseert de machine maximale acculooptijden en een extreem hoge kettingsnelheid tot 22 m/s. Deze snelheid kan traploos worden ingesteld. De machine heeft verschillende voordelen ten opzicht van benzine-aangedreven kettingzagen, vertelt Riemersma. “Door de duurzame, brushless motor is hij onderhoudsarm. Ook is deze kettingzaag bijzonder stil, wat hem geschikt maakt voor werk in lawaaigevoelige omgevingen. De automatische kettingsmering zorgt voor het hoogste zaagvermogen bij minimaal onderhoud. De ketting kan gemakkelijk en snel worden opgespannen of vervangen.” Ook aan veiligheid is gedacht: de zaag is voorzien van verschillende veiligheidsfuncties. Denk maar aan een kettingsnelstop en een extra veiligheidsschakelaar die voorkomt dat de gebruiker de machine per ongeluk kan starten.

Er is steeds meer vraag naar accutuingereedschap, ook vanuit groenprofessionals.

Het programma accuheggenscharen werd uitgebreid met drie nieuwe modellen: HS 18 LTX BL 55, HS 18 LTX BL 65 en HS 18 LTX BL 75. Afhankelijk van de toepassing beschikken ze over een meslengte van 55, 65 of 75 cm. De heggenscharen knippen zeer nauwkeurig dankzij het Dual-knipsysteem en de borstelloze motor met een hoog slagtoerental maakt ze erg krachtig.  

All-in-one

Voor gebruikers die één machine willen gebruiken voor meerdere toepassingen, is er het all-in-one accucombisysteem. Dit systeem bestaat uit een op 2×18 Volt werkende accu-aandrijving en drie opzetstukken: een bosmaaier, een stokkettingzaag en een heggenschaar. Die zijn snel en zonder gereedschap te verwisselen.

Het programma accuheggenscharen werd recent uitgebreid met drie nieuwe modellen.

Het stokkettingzaag-opzetstuk MA-MS 25 met een grote trekkracht zorgt bij een kettingsnelheid tot maximaal 18 m/s voor exacte en krachtige zaagsnedes. Door middel van een haak op het opzetstuk kunnen afgezaagde takken gemakkelijk uit de boom verwijderd kunnen worden. Het bosmaaier-opzetstuk MA-FS 40 is met een maaicirkel van 40 cm ideaal voor maai-, trim- en snoeiwerkzaamheden. De draad  is snel en makkelijk bij te stellen of te vervangen. Het krachtige heggenschaar-opzetstuk MA-HS 50 voor snoei- en trimwerkzaamheden zorgt met de aan beide zijden diamantgeslepen en lasgergesneden mestanden voor optimale knipresultaten. De mesbalk is in dertien stappen verstelbaar. 

De vraag vanuit de groenprofessional naar accugedreven machines neemt toe, ziet ook Riemersma. “Daar spelen we met deze nieuwe machines goed op in. Voor gebruikers is het handig dat op al onze machines dezelfde 18V CAS-accu past, ook die van andere fabrikanten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details