Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘De composteerbare BioBoomStrap is onze parel’ 
Luciën van Leijen (links): ‘Als familiebedrijf hechten we aan persoonlijk contact.’

‘De composteerbare BioBoomStrap is onze parel’ 

Duurzame biologische recycleboombanden

In de eigen productielocatie in Noord-Holland maakt Hakvoort Boomband BV duurzame boombanden: boombanden gemaakt van gerecycled materiaal of geweven van recyclebaar polypropyleen. De parel in hun assortiment is de composteerbare boomband BioBoomStrap.

Hakvoort Boomband BV in De Goorn is al bijna dertig jaar gespecialiseerd in boombanden. “Als familiebedrijf hebben wij normen, waarden en persoonlijk contact hoog in het vaandel staan”, vertelt mede-eigenaar Luciën van Leijen. “Daar hoort voor ons een respectvolle omgang met de natuur bij. Duurzaamheid is een belangrijke pijler van onze werkzaamheden. We zetten vol in op biologisch afbreekbare producten met een geringe CO2-footprint.” Het nieuwste product, de HVG BioBoomStrap, past perfect in die doelstelling.

Parel

Net als de andere producten van het bedrijf is ook de HVG BioBoomStrap een echt Nederlands product. Van Leijen: “Wij weven deze boombanden in onze eigen weverij in De Goorn, van PLA-garens die vervaardigd zijn uit hernieuwbare grondstoffen zoals maïs. Het eindproduct is industrieel composteerbaar.” De boomband is sinds vijf jaar op de markt. “We zijn er klein mee begonnen, maar nu begint het hard te gaan. De gebruikerservaringen zijn positief. De band is sterk tijdens de gebruiksduur maar daarna toch composteerbaar: daarin halen we de maximale combinatie. Met het oog op verduurzaming kiezen inmiddels veel voorschrijvers, zoals gemeentes, waterschappen en overheden, voor deze biologisch composteerbare boomband. We zijn er erg trots op: dit product is onze parel.”

De composteerbare BioBoomStrap is herkenbaar aan de lichte streep in het midden.

Minder transport

Het meest bekende product van het Noord-Hollandse bedrijf is de Recycle Boomband, die al meer dan tien jaar op de markt is. “Hiermee hebben we een hoogwaardig product gemaakt, als alternatief voor het traditionele rubber, van materiaal dat anders afval geworden zou zijn. De kern van deze banden is namelijk gerecycled materiaal. Daaromheen doen wij een zacht en flexibel laagje, dat de boombast ontziet.” Net als de composteerbare boomband wordt de Recycle Boomband bij Hakvoort Boomband in De Goorn geproduceerd, zodat er minder transport nodig is. Dat geldt ook voor de geweven boomband. “De meeste boombanden op de markt zijn ‘autogordelbanden’, van geweven polyester”, licht Van Leijen toe. “Wij weven de banden van polypropyleen. De productie van polypropyleen heeft een lagere footprint en het materiaal is beter recyclebaar.”

No-nonsense

“We leveren onze producten aan de markt via onze wederverkopers. Zij hebben vaak ook de aanverwante producten, bijvoorbeeld de boompalen, in hun assortiment. Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan persoonlijk contact met onze partners. We hebben een no-nonsense mentaliteit en zijn gemakkelijk benaderbaar. Wij bezoeken onze partners – desgewenst op locatie – zodat we ze kunnen ondersteunen bij het vinden van oplossingen die passen bij de behoefte van hun klant. We hebben namelijk veel verschillende boombandsets met boomband, gesp en boomnagels voor gerichte toepassingen. Alle groenprofessionals die met bomen werken of daarin adviseren kunnen zo onze producten optimaal inzetten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details