Platform voor de tuin- en groenprofessional
Deze houtschaar is geknipt voor het zware werk

Deze houtschaar is geknipt voor het zware werk

Het verwijderen van bomen en struiken langs de kant van de weg is vaak een tijdrovende klus. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De WesttecH Woodcracker C-series maken het makkelijk om boomdelen en zelfs complete bomen te verwijderen, zowel langs wegen als langs het spoor.

Pladdet heeft de WesttecH Woodcracker bomengrijper met ingebouwde zaag onderhanden genomen en presenteert daarmee de C-series.

Pladdet is een toonaangevend handels- en productiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. Ooit door de gebroeders Pladdet opgericht in het Zeeuws-Vlaamse Biervliet, kenmerkt de geschiedenis van het bedrijf zich door ontwikkeling en groei. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en is Pladdet uitgegroeid tot een specialist in het produceren en leveren van aanbouwdelen en machines in eigen beheer. Pladdet exporteert wereldwijd en is nog lang niet uitgegroeid. Speciaal voor de bosbouw ontwikkelden ze de WesttecH Woodcracker C-series. 

Precies en snel

Hoe dat werkt? De WesttecH houtschaar/zaag combineert kracht en veelzijdigheid met bedieningsgemak. Hierdoor kunnen grote oppervlakten aan bomen en struiken precies en snel gerooid worden. Het apparaat is snel en eenvoudig te monteren aan alle gangbare draagbare voertuigen en te bedienen via een elektronisch voetpedaal. De synchroon sluitende grijperdelen hebben een grote openingswijdte die naar wens kan worden aangepast naargelang de dikte van het hout en sluit gecontroleerd. Multigrip besturing zorgt voor een verhoogde capaciteit en beperkt tegelijkertijd het brandstofgebruik. Vervolgens gaat het vervangbare, slijtvaste knipmes aan het werk. Extreem hoge sluitkrachten zorgen ervoor dat hardhout tot 55 cm geknipt kan worden. Ook klein zachthout is geen enkel probleem. Dankzij autospeed kunnen de knipscharen sneller gesloten worden, waarna de verzamelaar met wisselsysteem het rooigoed bundelt. De boomknipschaar kan kantelen en roteren, zodat obstakels en boomdelen ontweken worden. 

Aanbouwvarianten

Naast de WesttecH houtschaar/zaag biedt Pladdet verschillende aanbouwvarianten voor het draaien. Variërend van een starre montage tot 360° rotatie, ideaal voor het sorteren van rooigoed. Toch nog wat extra kracht nodig? De Power Tiltator herkent wanneer er een hoger toerental of een hogere rotatiekracht nodig is en schakelt automatisch om.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details