Platform voor de tuin- en groenprofessional
Overig

Deze houtschaar is geknipt voor het zware werk

Rooien kan efficiënter en veiliger.

DJI_0119-2

Tekst | Karien Goessens

Beeld | Pladdet

22 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het verwijderen van bomen en struiken langs de kant van de weg is vaak een tijdrovende klus. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De WesttecH Woodcracker C-series maken het makkelijk om boomdelen en zelfs complete bomen te verwijderen, zowel langs wegen als langs het spoor.

Pladdet heeft de WesttecH Woodcracker bomengrijper met ingebouwde zaag onderhanden genomen en presenteert daarmee de C-series.

Pladdet is een toonaangevend handels- en productiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. Ooit door de gebroeders Pladdet opgericht in het Zeeuws-Vlaamse Biervliet, kenmerkt de geschiedenis van het bedrijf zich door ontwikkeling en groei. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en is Pladdet uitgegroeid tot een specialist in het produceren en leveren van aanbouwdelen en machines in eigen beheer. Pladdet exporteert wereldwijd en is nog lang niet uitgegroeid. Speciaal voor de bosbouw ontwikkelden ze de WesttecH Woodcracker C-series. 

Precies en snel

Hoe dat werkt? De WesttecH houtschaar/zaag combineert kracht en veelzijdigheid met bedieningsgemak. Hierdoor kunnen grote oppervlakten aan bomen en struiken precies en snel gerooid worden. Het apparaat is snel en eenvoudig te monteren aan alle gangbare draagbare voertuigen en te bedienen via een elektronisch voetpedaal. De synchroon sluitende grijperdelen hebben een grote openingswijdte die naar wens kan worden aangepast naargelang de dikte van het hout en sluit gecontroleerd. Multigrip besturing zorgt voor een verhoogde capaciteit en beperkt tegelijkertijd het brandstofgebruik. Vervolgens gaat het vervangbare, slijtvaste knipmes aan het werk. Extreem hoge sluitkrachten zorgen ervoor dat hardhout tot 55 cm geknipt kan worden. Ook klein zachthout is geen enkel probleem. Dankzij autospeed kunnen de knipscharen sneller gesloten worden, waarna de verzamelaar met wisselsysteem het rooigoed bundelt. De boomknipschaar kan kantelen en roteren, zodat obstakels en boomdelen ontweken worden. 

Aanbouwvarianten

Naast de WesttecH houtschaar/zaag biedt Pladdet verschillende aanbouwvarianten voor het draaien. Variërend van een starre montage tot 360° rotatie, ideaal voor het sorteren van rooigoed. Toch nog wat extra kracht nodig? De Power Tiltator herkent wanneer er een hoger toerental of een hogere rotatiekracht nodig is en schakelt automatisch om.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details