Platform voor de tuin- en groenprofessional
Machines

Distributie “Holder by Kärcher werktuigdragers” wijzigt voor de Nederlandse markt.

Naamloos-2
Straatvegers en werktuigdragers voor gemeenten en openbare ruimten

14 maart 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De distributie van “Holder by Kärcher werktuigdragers” die voornamelijk worden aangekocht door groendiensten en reinigingsdiensten van gemeenten en privébedrijven wijzigt.

DANNY DE PAUW, salesdirector Kärcher Municipal Benelux, licht de gewijzigde marksituatie nader toe: “In 2019 werd Holder, fabrikant van werktuigdragers overgenomen door Kärcher GMBH.  In deze context werd eerder een overeenkomst gesloten tussen Mechan Cultuurtechniek en Kärcher B.V. voor de exclusieve distributie van de Holder werktuigdragers. In gezamenlijk overleg is besloten deze overeenkomst voortijdig te beëindigen per 1 maart 2023.

De distributie van de Holder werktuigdragers wordt vanaf 1 maart voortgezet door Kärcher, die optreedt als invoerder en hoofddealer. Voor de distributie en verkoop zal Kärcher voortaan rechtstreeks samenwerken met de dealers die voorheen tot het Holder dealernetwerk van Mechan Cultuurtechniek behoorden. Dit zijn, Bruntink in Voorst, DEM in Leeuwarden, Van den Berg Machines in Pijnacker, Van Bergen Tuin- en Parkmachines in Haren,  Gebr. Bonenkamp in Ijsselstein, Frissen Groen Techniek in Valkenburg, H. Koop in De Lutte,en Meij de Bie in Alkmaar en Hoofddorp”. Deze gewijzigde verkoopstructuur past ook beter in de gewijzigde organisatie bij Kärcher sinds de overname van Holder”.

Kärcher Municipal: nieuwe divisie voor sector openbare reiniging

De Holder werktuigdragers werden eerder bij Kärcher geïntegreerd binnen de nieuwe divisie Kärcher Municipal, waar een gespecialiseerde eenheid zich sinds januari 2021 focust op de sector van openbare reiniging, tuin- en landschapsbouwsector en dienstverleners.

Binnen deze divisie zal een salesteam van Kärcher de straatveegmachines commercialiseren. De 9 dealers uit het Holder dealernetwerk blijven verantwoordelijk voor de distributie van multifunctionele werktuigdragers onder de merknaam “Holder by Kärcher”.

“Beide teams zullen de markt samen benaderen, zij het elk met hun eigen specialiteit. Samen zullen ze de markt daadkrachtiger benaderen en de dienstverlening verder optimaliseren. Kärcher zal de dealers in de toekomst nog beter ondersteunen via opleiding en permanente bijscholing”, aldus D. De Pauw.

De gewijzigde verkoopstructuur heeft het bijkomend voordeel dat de communicatielijnen tussen eindgebruiker en fabrikant korter worden en de support nog vlotter zal verlopen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details