Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzame buitenledverlichting op 24V
SUS One.

Duurzame buitenledverlichting op 24V

Minder belastend voor mens en dier

Suslight ontwerpt en produceert buitenledverlichting met een hoge energie-efficiëntie. Het bedrijf is opgericht vanuit de duurzaamheidsgedachte en stelt zichzelf elk jaar nieuwe doelen om te blijven groeien in duurzaam ondernemen. “Onze klant, de hovenier, kan ook oude tuinverlichting bij ons inleveren. Wij zorgen dan voor recycling”, vertelt marketingmanager Hanneke Hagen van Suslight.

De 24V-buitenledverlichting van Suslight is goed voor 75.000 branduren. Hagen: “De behuizing wordt gemaakt van gerecycled materiaal, dat we omsmelten. Om ervoor te zorgen dat de behuizing net zo lang meegaat als de lichtbronnen, krijgt die een speciale oppervlaktebehandeling en poedercoating.”

Small Calla en riser.

Ledverlichting heeft effect op mens en dier. Om het milieu niet te verstoren, heeft Suslight het blauwe licht uit haar lichtbronnen bijna helemaal weg gefilterd. Daardoor raakt de biologische klok van insecten en andere dieren minder verstoord.

Op een goede manier ondernemen

Duurzaamheid zit verweven in de gehele bedrijfsvoering. “De lat ligt hoog. Zo zijn we terechtgekomen bij de B Corporation, waarbij ook merken als Rituals en Ben & Jerry’s zijn aangesloten. Merken die op een goede manier proberen te ondernemen. We worden hiervoor jaarlijks getoetst op een aantal punten. Om alles inzichtelijk te maken, ontwerpen, ontwikkelen en produceren we alles zelf.”

SUS Oak.

Om het milieu zo min mogelijk schade toe te brengen, kiest Suslight voor het gebruik van aluminium. Dit is een duurzaam materiaal, omdat het oneindig hergebruikt kan worden. Daarnaast wordt er inheems eikenhout en bamboe gebruikt als duurzaam alternatief voor tropisch hardhout.Veruit de meeste producten van Suslight werken op 24V. Dat is veilig en energiezuinig. “Ook is het een stabiel en betrouwbaar systeem. Het systeem kan geïnstalleerd worden tot een lengte van wel 300 meter en toch is er zo weinig spanningsverlies dat de lampen niet knipperen. Veel modellen zijn overigens ook leverbaar in 230V.”

Nieuwe producten

Het assortiment van Suslight wordt voortdurend uitgebreid. Zo introduceert het bedrijf de nieuwe generatie led buitenspots onder de naam Sus Calla. De lijn bestaat uit drie soorten spots in dezelfde look. Elke spot heeft twee soorten licht: gewaaierd of gebundeld (focus). De Calla heeft een slim behuizingsontwerp waardoor het warmste gedeelte van de lamp niet warmer wordt dan 50 graden Celsius. De spot is makkelijk te plaatsen met een grondpin of riser en te gebruiken voor meerdere manieren van aanlichten (in de grond of op hoogte).

Sus Mini Square.

De serie Terra led grondspots bestaat uit zestien modellen in verschillende vormen in zwart of aluminium. De lampen zijn leverbaar in verschillende lichtsterktes en lichthoeken. De grondspots zijn volledig bestand tegen stof, waterbestendig en slag- en stootvast, wat ze geschikt maakt voor gebruik in opritten.

De staande ledlamp Sus Oak is gemaakt van inheems eikenhout en verkrijgbaar in drie hoogtes. Door het slimme ontwerp is de ledverlichting niet direct in het zicht, waardoor je niet verblind raakt. De kabel is verwerkt in een van onderuit geboorde doorgang, zodat er aan de buitenkant van de lamp geen kabels zichtbaar zijn.

De staande ledlamp Sus One tenslotte, heeft een exclusief design en is gemaakt van eikenhout of bamboe, gecombineerd met zwart metaal of rvs en leverbaar in drie maten.

Hagen: “We merken dat mensen steeds meer kijken naar de kwaliteit van het product. Als je ziet hoe lang onze producten meegaan, is de rekensom snel gemaakt: de prijs/kwaliteitverhouding is heel goed. Daarnaast willen mensen ook bewuster omgaan met de aarde en zo het verschil maken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details