Platform voor de tuin- en groenprofessional
Efficiënte accuhoogsnoeier | STIHL HTA 150
De krachtige kettingzaag voor boomverzorging van STIHL kan nauwkeurig worden geleid en maakt het mogelijk om comfortabel staand te werken bij het onderhoud van jonge of gemengde aanplantingen in het bos.

Efficiënte accuhoogsnoeier | STIHL HTA 150

De accuhoogsnoeier voor boomverzorging STIHL HTA 150 met lichte steel

STIHL biedt boseigenaars en bosbouwprofessionals de eerste accuhoogsnoeier voor boomverzorging die speciaal voor bosonderhoud werd ontwikkeld – de HTA 150. De HTA 150 heeft een korte, zeer lichte steel met een holle as en is uitgerust met een ergonomische beugelhandgreep. In combinatie met de bosbouwgordel STIHL ADVANCE X-TREEm HT maakt hij het mogelijk om de 196 centimeter lange, krachtige hoogsnoeier heel precies te geleiden. Efficiënt jonge of gemengde aanplantingen onderhouden, ongewenste hergroei verwijderen, je doet het vanuit een staande positie om comfortabel en minder vermoeiend te werken. Het zaaggarnituur, bestaande uit het zaagblad STIHL Rollomatic E Mini met een lengte van 30 centimeter en de zaagketting STIHL 3/8″ Picco Micro Mini 3 (PM3), levert een precieze positionering en een zuivere zaagsnede. Deze kettingzaag voor boomverzorging haalt haar energie uit een lithium-ion-accu van 36 V van het STIHL AP systeem, dat speciaal voor professionele gebruikers werd ontworpen. Hierbij is de AP 300 S de beste keuze. Die geeft de machine met één acculading voldoende energie om tot 70 minuten te werken. Je plaatst de accu in de accuschacht in de behuizing en zo garandeert hij bovenop de energietoevoer een uitstekende balans. Naast de bosbouwversie is de STIHL HTA 150 ook verkrijgbaar als universele hoogsnoeier voor de boomverzorging.

De kettingzaag voor boomverzorging HTA 150 voor boseigenaars en bosbouwprofessionals is de eerste accumachine van STIHL die speciaal voor bosonderhoud werd ontwikkeld.

De details in een oogopslag:

  • Efficiënt werken in het bos

De kettingzaag voor boomverzorging HTA 150 is de eerste accuhoogsnoeier van STIHL die speciaal voor bosonderhoud werd ontwikkeld. Hij heeft een lichte steel met een holle as en een krachtige EC-motor voor het maken van precieze sneden. In combinatie met de lichte magnesiumaandrijving overtuigt deze motor met zijn hoog koppel en trillingsarme werking. Een eenvoudig te reinigen luchtfilter met metaalgaas zorgt voor de motorkoeling en dus voor een lange levensduur met een constant hoog vermogen.

  • Krachtig en precies zagen

De robuuste kettingzaag voor boomverzorging is uitgerust met het STIHL zaagblad Rollomatic E Mini met een lengte van 30 cm en de zaagketting STIHL 3/8″ Picco Micro Mini 3 (PM3). Dit zaaggarnituur garandeert niet alleen een hoog zaagvermogen, maar speelt het ook klaar om zelfs dikkere takken met een diameter tot 20 cm precies en efficiënt af te zagen. De zijdelingse kettingspanning maakt het bijspannen van de zaagketting eenvoudig en het zijdelings uitwerpen van de spaanders verlaagt het risico op verstopping. Bovendien heeft de gebruiker het vulniveau van de semitransparante tank met kettingolie altijd in het zicht.

  • Ergonomisch en handig

De bosbouwversie van de HTA 150 beschikt over een ergonomische beugelhandgreep. In combinatie met de bosbouwgordel STIHL ADVANCE X-TREEm HT, die als accessoire verkrijgbaar is, zorgt ze voor een precieze en moeiteloze geleiding van de 196 cm lange kettingzaag en vergemakkelijkt ze het manoeuvreren tussen de sneden. Zelfs het verwijderen van ongewenste hergroei doe je comfortabel vanuit staande positie. Zo worden de spieren en gewrichten van de gebruiker minder belast. De peillijst op het kettingwieldeksel maakt het bovendien eenvoudiger om het zaaggarnituur nauwkeurig te plaatsen. Verder kan je met de eenvoudig te monteren takkenhaak het losse snoeiafval gemakkelijk uit de boom verwijderen. Als je de machine neerzet, beschermt de steun de behuizing tegen contact met de ondergrond.

  • Voor zuivere sneden

Naast de bosbouwversie is de STIHL HTA 150 ook verkrijgbaar als universeel inzetbare hoogsnoeier voor boomverzorging. In deze versie is de machine standaard uitgerust met de kleine zaagketting STIHL 1/4″ Picco Micro 3 (PM3) voor een zuiver zaagbeeld.

  • Modulair accusysteem, ook geschikt voor gebruik bij slecht weer

De kettingzaag voor boomverzorging haalt haar energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP systeem, speciaal ontworpen voor professionele gebruikers. Daardoor kan de machine ook bij regen of vochtig weer worden ingezet. Het accusysteem omvat naast de kettingzaag voor boomverzorging meer dan 30 andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn ook accu’s en ruggedragen accu’s met een uiteenlopend energieaanbod en diverse laders. Alle accu’s van het AP systeem zijn compatibel met zowel de bosbouwversie als de universele versie van de hoogsnoeier HTA 150. Hierbij wordt de AP 300 S aanbevolen. Deze wordt in de accuschacht in de behuizing geplaatst en geeft met één acculading voldoende energie om hem tot 70 minuten te gebruiken. Het zwaartepunt van de accu ligt in de as van de steel, daardoor is de machine perfect uitgebalanceerd.

  • Betrouwbare laadinfrastructuur voor accuparken

Professionele gebruikers moeten er zeker van kunnen zijn dat de accu’s voor hun machines volledig opgeladen zijn wanneer ze aan het werk gaan en dat ze de hele dag door gebruiksklaar zijn. STIHL biedt hiervoor verschillende oplossingen aan: van enkelvoudige en meervoudige laders tot een laadkast en een krachtig power station voor gebruik op plaatsen zonder toegang tot een stroomvoorziening. Bovendien zijn er integratieoplossingen voor mobiel opladen in het voertuig beschikbaar, die voertuiginrichter bott in samenwerking met STIHL ontwikkelde. Zo kunnen bedrijven de laadinfrastructuur individueel op hun behoeften afstemmen – van de werkplaats tot op de plaats van gebruik – en zo hun accumachines efficiënt en zuinig inzetten.

  • Voorbereid voor STIHL connected

De accukettingzaag voor boomverzorging STIHL HTA 150 is al voorbereid voor de STIHL Smart Connector 2 A. Ze kan op die manier heel eenvoudig geïntegreerd worden in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Dit digitale machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van alle relevante machinegegevens zoals looptijd en leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details