Platform voor de tuin- en groenprofessional
Elektrische transporter met extra grote laadbak
Tachtig procent van de producten van Frisian Motors is maatwerk.

Elektrische transporter met extra grote laadbak

Nieuw model op vakbeurs te zien

Op de Groene Sector Vakbeurs laat Frisian Motors zijn nieuwste voertuig zien. Het Friese bedrijf komt met een elektrische transporter met extra grote laadbak. “Op verzoek van de markt hebben we een robuuste transporter ontworpen met een laadbak van 170 centimeter”, vertelt Stefan Stokebrook van Frisian Motors.

Het nieuwe model: de Leffert FM-80 Cargo Lithium.

Frisian Motors maakt sinds 2010 elektrische voertuigen en ander elektrisch materieel. “In de beginjaren moesten mensen nog overtuigd worden dat een elektrisch voertuig net zo veel kan als een voertuig met een conventionele verbrandingsmotor. Dat is inmiddels wel veranderd”, vertelt salesmanager Stefan Stokebrook. “Maar tien jaar geleden waren we bij Frisian Motors nog echt pioniers. In eerste instantie ging het ook over maaiers en shovels, maar gaandeweg verschoof de focus naar voertuigen.” De elektrische transporters kunnen op verzoek van de klant worden aangepast. “Ik schat dat zo’n tachtig procent van onze producten maatwerk is”, zegt Stokebrook.

De FM-80 Cargo Lithium heeft een laadbak 170 cm.

Grote laadbak op verzoek

“Ons nieuwe voertuig hebben we ontworpen naar aanleiding van verzoeken uit de markt. We merkten dat er steeds meer vraag kwam naar een voertuig dat van de verharding af kan én een grote laadbak heeft. We begonnen te tekenen en constructieberekeningen te maken.” De uitkomst van dat proces: de nieuwe Leffert FM-80 Cargo Lithium, met een laadbak van 170 centimeter. Stokebrook licht toe: “In de cabine met polyester dak is plaats voor twee personen. Hij kan veertig kilometer per uur en wordt geleverd met een landbouwkenteken, waarmee hij de weg op mag. Maar hij kan dus ook off-road gebruikt worden. Hij heeft verzwaarde vering en is voorzien van stuurbekrachtiging. Daardoor rijdt hij lekker op het asfalt én in het park, op gras, heuvels, je kunt er zelfs het bos mee in. Zijn accu geeft een actieradius van 60 kilometer.. Kortom: een transporter voor het zwaardere werk! Inmiddels rijden de groenvoorzieners van de Gemeente Amsterdam ermee en hebben we deze voertuigen ook geleverd aan een bedrijf in de groenvoorziening in de Randstad. Mooi om te horen hoe enthousiast de eerste gebruikers zijn.”

Op de beurs

Frisian Motors staat op de Groene Sector Vakbeurs van 9 tot en met 11 januari 2024. “Dat is voor ons voor het eerst”, vertelt Stokebrook. “We zouden al onze modellen wel willen meenemen, maar daar is natuurlijk geen ruimte voor. Dus we hebben ervoor gekozen om twee voertuigen te laten zien. Ten eerste deze nieuwe FM-80 Cargo Lithium. Verder nemen we de FM-50 Transporter mee, ook een tweezitter. Dat is vanaf het begin ons bestverkochte product.” Stokebrook is benieuwd naar de beurs: “We hebben er hoge verwachtingen van. We zijn namelijk erg trots op onze transporters en willen ze graag aan iedereen laten zien”. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details