Platform voor de tuin- en groenprofessional
Gemeente stapt over op elektrische handgereedschappen
Tabitha van Hove (Hoofd Wijkbeheer gemeente Amstelveen) neemt samen met medewerkers de elektrische handgereedschappen in ontvangst van Bert Davelaar, algemeen directeur leverancier Poel.

Gemeente stapt over op elektrische handgereedschappen

De gemeente Amstelveen vervangt de handgereedschappen, zoals bladblazers en kettingzagen, voor elektrische modellen. De oude apparaten werkten grotendeels nog op brandstof. Het gaat om 316 gereedschappen, accu’s en laders. De gemeente gaat de apparaten leasen. De medewerkers van Wijkbeheer kunnen na een training aan de slag met de handgereedschappen.

Verduurzamen machinepark

Het gaat om bladblazers, bosmaaiers, heggenscharen en kettingzagen. Door over te stappen op accu-aangedreven machines, zet de gemeente een grote stap in het verduurzamen van het machinepark. Het machinepark bestaat nu voor 92 procent uit accu-aangedreven machines, dit was voorheen nog 31 procent. Voor heel zware werkzaamheden waar nog geen elektrisch apparaat voor beschikbaar is gebruikt de gemeente nog brandstofmachines. Deze brandstofmachines werken zo schoon mogelijk en hebben een laag brandstofverbruik.

Biologisch afbreekbaar

Amstelveen gaat de bosmaaiers ook voorzien van biologisch afbreekbaar maaidraad. Voorheen was dit nylondraad. Dit draad slijt tijdens het maaien af tot kleine stukjes microplastic die in het milieu terechtkomen. Door biologisch afbreekbaar draad te gebruiken blijft er geen microplastic meer achter in de natuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details