Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Gemeente stapt over op elektrische handgereedschappen

Amstelveen-aflevering-poel-2[2]
Tabitha van Hove (Hoofd Wijkbeheer gemeente Amstelveen) neemt samen met medewerkers de elektrische handgereedschappen in ontvangst van Bert Davelaar, algemeen directeur leverancier Poel.

20 april 2023 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De gemeente Amstelveen vervangt de handgereedschappen, zoals bladblazers en kettingzagen, voor elektrische modellen. De oude apparaten werkten grotendeels nog op brandstof. Het gaat om 316 gereedschappen, accu’s en laders. De gemeente gaat de apparaten leasen. De medewerkers van Wijkbeheer kunnen na een training aan de slag met de handgereedschappen.

Verduurzamen machinepark

Het gaat om bladblazers, bosmaaiers, heggenscharen en kettingzagen. Door over te stappen op accu-aangedreven machines, zet de gemeente een grote stap in het verduurzamen van het machinepark. Het machinepark bestaat nu voor 92 procent uit accu-aangedreven machines, dit was voorheen nog 31 procent. Voor heel zware werkzaamheden waar nog geen elektrisch apparaat voor beschikbaar is gebruikt de gemeente nog brandstofmachines. Deze brandstofmachines werken zo schoon mogelijk en hebben een laag brandstofverbruik.

Biologisch afbreekbaar

Amstelveen gaat de bosmaaiers ook voorzien van biologisch afbreekbaar maaidraad. Voorheen was dit nylondraad. Dit draad slijt tijdens het maaien af tot kleine stukjes microplastic die in het milieu terechtkomen. Door biologisch afbreekbaar draad te gebruiken blijft er geen microplastic meer achter in de natuur.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details