Platform voor de tuin- en groenprofessional
Geniet van de zon, maar met mate

Geniet van de zon, maar met mate

Zonwering is goed voor u en uw woning

In de nasleep van de coronacrisis zullen we meer mooie zomerdagen thuis doorbrengen dan voorheen. Genieten van een zonnige ‘staycation’ is de boodschap! Genieten met mate weliswaar, want overdadige UV-straling kan meubels, parket en tapijten verkleuren. Te veel zonlicht kan ook leiden tot oververhitting van de woning. Het felle licht veroorzaakt bovendien vervelende reflecties op ramen en TV- of computerschermen. Een efficiënte zonwering kan hierbij helpen.

Zonwering met lamellen voor horecatoepassingen.

 

Werk voor specialisten

Installatie- en servicebedrijf Holstra is reeds jaren gespecialiseerd in zonweringen, maar ook in het plaatsen van poorten, rolluiken en allerhande outdoor-constructies. Het bedrijf bestaat 22 jaar en trok de kaart van regionale spreiding, om dichter bij de klanten te staan. Vanuit drie vestigingen – in Wevelgem, Alveringem en Brugge – bedient het met 25 gespecialiseerde medewerkers de West-Vlaamse markt. De vestigingen beschikken over een ruime showroom, waar materialen en toepassingen kunnen worden bekeken en voorafgaand advies kan worden ingewonnen.

Terrasoverkapping met lamellen en screens.

 

Verticaal of horizontaal?

Verschillende factoren spelen een rol bij de keuze van de juiste buitenzonwering. Waar moet de zonwering geplaatst worden: verticaal tegen een glaswand, boven een lichtstraat of glazen dak? Ook de esthetiek vormt een belangrijke overweging, net als de gewenste mate
van automatisering.

Een verticale doekzonwering tegen een raam of een grote glasgevel is de ideale oplossing om overtollige warmte buiten te houden. Holstra werk uitsluitend met de Fixscreen-systemen van Renson. Hun speciale doeken filteren het binnenvallende licht, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Verticale doekzonweringen kunnen volledig geautomatiseerd worden en weerstaan probleemloos windsnelheden van 130 kilometer per uur, wat gelijk staat aan een orkaan van 12 Beaufort.

Voor de controle van het zonlicht bij schuine beglazingen, zoals lichtstraten, skylights of veranda’s, wordt een horizontale doekzonwering toegepast. Zonder zonwering zijn dergelijke beglazingen oorzaak van een sterke opwarming in de woning.

Structurele of architecturale zonwering onderstreept de vormgeving van een gebouw. Dit wordt gerealiseerd door middel van aluminium lamellen. Door de hoek waarin deze geplaatst worden, houden ze in de zomer het zonlicht buiten. In de winter zorgt de laaghangende zon net voor zonnewinsten. Tevens wordt het zicht naar buiten gevrijwaard. De vereiste uitkraging wordt deels bepaald op basis van de oriëntatie van de woning of het gebouw. Voor kleinere projecten wordt vooral gewerkt met sierlijke, C-vormige lamellen.

Zonwerende schuifpanelen zijn perfect regelbaar in functie van de lichtinval. Ze bestaan uit aluminium kaders met diverse mogelijkheden qua invulling. De schuifpanelen kunnen zowel manueel als automatisch voor de ramen geschoven worden. Bij overdekte terrassen kunnen ze ook toegepast worden als verschuifbaar windscherm.

Buitenconstructie met regelbare aluminium lamellen.

 

Betrouwbare partners

Holstra werkt met een eigen team van geroutineerde plaatsers en doet enkel een beroep op gerenommeerde merken en fabrikanten. In het geval van de zonweringen is dit het wereldvermaarde Renson. Ook de elektromechanische systemen en sturingen zijn van eenzelfde hoog kwaliteitsniveau, met het oog op een optimale bedrijfszekerheid en sluitende garanties. Onderhoud en herstellingen worden door een eigen gespecialiseerd team uitgevoerd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details