Platform voor de tuin- en groenprofessional
In een handomdraai terrassen en andere oppervlakken reinigen

In een handomdraai terrassen en andere oppervlakken reinigen

De missie van Terrazza MC is duidelijk: “Wij hebben machines met gepatenteerde borstels die terrassen en andere oppervlakken in en rond de tuin ecologisch verantwoord reinigen of het nu gaat om materialen als hout, natuursteen, beton, asfalt of rubber”, aldus directeur en eigenaar Dany Mestdag uit Kruisem (B).  

Het complete assortiment.

De machines van Terrazza MC vonden hun weg al naar diverse specialisten in de Nederlandse tuinwereld. Mestdag: “Aangezien de interesse in onze producten blijft groeien en wat extra info voor hoveniers, steenhandelaren en stratenmakers verhelderend zou kunnen zijn, licht ik het graag toe. Onze unieke borstels zijn het beste te vergelijken met de zijwaarts heen- en weergaande beweging als die van een elektrische tandenborstel van een bekend a-merk. Mensen blijken iedere keer weer verrast over het feit dat onze machines terrassen en andere oppervlakken als opritten, muren, worteldoeken of vloeren in manege- en veeteeltbedrijven zo eenvoudig schoon krijgen.” 

Door het lage toerental raken ondervloeren niet bekrast en blijven bomen, gevels en verlichtingsarmaturen zonder schade.

Mestdag gaat verder: “Het reinigen en onkruidvrij maken van terrassen en verhardingen doen wij met de Terrazza TMC Kit, standaard voorzien van de TMC-borstel, waarbij we drie extra borstels leveren; een metalen blokborstel voor zwaar onkruid in de voegen, een mini-borstel voor de hoeken en een gedetailleerde afwerking plus een cocosborstel voor de nabehandeling of het inzanden. Maak het jezelf gemakkelijk met het onderstel Handy Wheels voor meer wendbaarheid en beheersbaarheid.” 

Een mooie ecologische factor is volgens Mestdag dat bij de machines het gebruik van chemicaliën overbodig is. “De apparaten maken schoon met water, waarbij het verbruik extreem laag is. Bij de nabehandeling werkt groene zeep volgens ons het beste. Hierin zit lijnolie, die voor een natuurlijke beschermlaag zorgt, waardoor algen en mossen moeite hebben zich opnieuw te hechten. Ook de met korstmossen vervuilde ondergronden die wellicht al twintig jaar niet zijn gereinigd, krijgen we schoon. Het onkruid tussen de voegen is eveneens niet veilig voor de TMC Kit, mits het overigens niet te hoog is gegroeid. Voor het verwijderen van onkruid op oppervlaktes aan een professionele snelheid creëerden wij de Weedee Pro. Dit is een professionele onkruidverwijderaar waarop twee borstels passen; de gewone Terrazza MC Weedee borstel en de gepatenteerde Terrazza Wire Tech Borstel met bundels van gevlochten staaldraad. Door het lage toerental raken ondervloeren niet bekrast en blijven bomen, gevels en verlichtingsarmaturen zonder schade door een veiligheidssysteem in de borsteltechniek.” 

“Er zijn zo goed als geen alternatieven, tenzij het terras wekelijks volledig met de hand schrobben.”

Het schoonmaken van terrassen en ondergronden gebeurt meestal als het buiten lekker vertoeven is, maar de machine is ook inzetbaar bij slecht weer. “Vaak wordt een hogedrukreiniger ingezet om het vuile werk op te knappen, maar de vakman weet dat het niet zonder gevaar is; het hout raakt beschadigd en gaat rotten en het voegsel tussen de stenen wordt weggespoten. De hoge druk is ook nefast voor het materiaal dat is aangebracht en ook voor de toplaag om te zorgen dat zo min mogelijk groen zich hecht. Er zijn zo goed als geen alternatieven, tenzij het terras wekelijks volledig met de hand schrobben. Gelukkig bieden wij een professionele en ecologische oplossing.” Wie meer wil weten over de Terrazza MC machines, systemen en oplossingen kan steeds terecht op www.terrazzamc.be  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details