Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovaties in grondboortechnologie

Innovaties in grondboortechnologie

Nieuwe grondboren en brandstoftank

Grondboor- en palenrammerspecialist EuroGate International breidt het pakket continu uit met nieuwe innovaties. Er worden steeds nieuwe features toegevoegd om het werk gemakkelijker en comfortabeler te maken. Daarnaast spelen de strengere milieu-eisen een belangrijke rol in de ontwikkelingen.

General Equipment zet een stap vooruit met hedendaagse systemen met nieuwe tweemans grondboormachine M332H.

“We leveren al meer dan vijftien jaar grondboren van General Equipment”, vertelt verkoopleider Pieter Jansen. “Hiervan verkochten we er al meer dan 10.000 in heel Europa. De fabrikant verving recent de M240H door de M242H. Deze eenmansgrondboormachine is voorzien van een Honda GX35 viertakt benzinemotor. Deze machine is niet alleen krachtig, maar ook milieuvriendelijker. Zeker aangezien de tweetaktvarianten vaak niet meer voldoen aan de strengere milieuwetgeving. Ook aan gebruiksgemak is gedacht: de grondboor is voorzien van een blokkeerinrichting. Als de machine vastslaat in de grond, duw je de lockpin erin en kun je de boor eenvoudig tegendraads uit de grond draaien. Uitgraven is dus niet meer nodig.” De grondboor boort tot een diameter van 203 mm breed. 

Door het grote bereik tussen de liters en het aantal Bar biedt Digga een uiterst flexibele schroefankermachine voor mini graafmachines.

Soepele bediening

General Equipment zet ook een stap vooruit met de nieuwe tweemans grondboormachine M332H, voorheen model M330H. Deze robuuste machine is standaard voorzien van blokkeerinrichting en Power-FLEX bedieningshendels. Deze armen, vervaardigd uit kunststof dat vibraties beter absorbeert, bieden niet alleen ergonomische voordelen, maar dragen ook bij aan een soepelere bediening. In plaats van de traditionele rechte stalen buizen zijn de bedieningshendels gebogen, wat de algehele gebruikservaring verbetert. De machine is uitgerust met een Honda GVX160 motor en een 1.375 inch zeskantige booraansluiting.

De nieuwe Solar uitvoering van FuelProof.

Boormotor voor schroefankers

Een andere speler, grondboorfabrikant Digga, introduceert de hydraulische boormotor MM-14K voor het plaatsen van schroefankers. “De machine past op een minigraver van 1.000 kilo tot acht ton, maar heeft wel een maximaal vermogen van 14.000 newtonmeter bij 205 Bar. Het aantal liters bepaalt de draaisnelheid. Dit model is flexibel voor verschillende toepassingen met diverse schroefankers. Deze zeer compacte machine is ook ideaal voor gebruik in combinatie met een kniklader”, aldus Jansen. 

Deze schroeffunderingsmachine is uitgerust met een compacte versnellingsbak met hoog koppel en een hoogrendement Danfoss/Digga geroler hydraulische motor. De compacte en lichtgewicht uitvoering zorgt voor veel bewegingsgemak.

Brandstoftank met zonnelader

Naast grondboren en palenrammers, levert EuroGate International ook een compleet assortiment aan tanks en aanhangers van het merk Fuel Proof. Onlangs werd de 900 liter brandstoftank FuelCube 900 liter Solar nog toegevoegd aan het assortiment. “Deze innovatieve tank is voorzien van een op het deksel gemonteerde zonnelader. Deze laadt de accu constant op. Kabels zijn dus niet meer nodig. De stalen tanks zijn volledig goedgekeurd voor het vervoer van diesel op de snelweg. De tank kan worden opgetild en gestapeld, zelfs als hij vol met brandstof zit.”  

De nieuwe features geven wel aan dat fabrikanten als General Equipment, Digga en Fuel Proof continu doorontwikkelen om met de tijd mee te gaan. Met deze nieuwe producten kunnen groenprofessionals efficiënter en milieubewuster werken. “Op onze locatie in Dedemsvaart kunnen groenprofessionals onze machines komen bekijken en testen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details