Platform voor de tuin- en groenprofessional
Innovaties voor optimaal terreinonderhoud. Maaien 2.0: meer gebruiksgemak, comfort en aandacht voor het milieu
Maaien op het hoogste niveau

Innovaties voor optimaal terreinonderhoud. Maaien 2.0: meer gebruiksgemak, comfort en aandacht voor het milieu

Om dat laatste staat Roberine al sinds 1951 bekend en daar zijn uiteraard geen concessies aan gedaan. We vroegen Roberine’s Area Sales Manager Edwin Beltman waarom deze nieuwe maaiers de lat opnieuw hoger leggen.

De gedrevenheid en het enthousiasme spatten er vanaf als Edwin opsomt wat er allemaal verbeterd is aan de 302-serie en waarom iedereen voor de laatste aanwinst zou willen kiezen: “Op de komst van strengere milieueisen hebben we ingespeeld door een nieuwe Stage 5 dieselmotor toe te passen. Ook de toevoeging van een nieuw type roetfilter zorgt ervoor dat aan de laatste emissie-eisen voldaan wordt. Naast een lagere uitstoot, is onze dieselmotor ook zuiniger in gebruik en is 3,5 liter per uur mogelijk. Zo snijdt het mes aan twee kanten: milieuwinst en lagere operationele kosten” 

De innovatieve cabine herken je zo.

Gebruiksgemak

Ook de elektrische besturing is enorm verbeterd. Alle functies van deze Roberine 302-maaiers zijn met één hand te bedienen. Met de command-arm, die voorzien is van een LCD-display, kun je bijvoorbeeld je snelheid bepalen en het maaidek heffen of laten dalen. Gemak dient de mens, en dat geldt ook voor de voetpedalen waardoor rijden erg intuïtief is gemaakt. Zo kun je je als gebruiker vooral concentreren op het maaiwerk zelf en dat komt het resultaat en werkgenot ten goede. 

Comfort

Elke gebruiker zal het luxe gevoel ervaren als hij de optimaal geluids-geïsoleerde cabine (van het bekende A-merk Mauser) betreedt. Een comfortabele stoel, veel hoofdruimte en rondom ruim zicht zorgen voor een ontspannen werkhouding. Wil je nog meer comfort? Kies dan voor de optionele airconditioning met climate control. 

Aandrijftechniek

Uiteraard is ook de aandrijftechniek onder de loep genomen. Roberine werkt louter samen met andere A-merken en het zal daarom geen verrassing zijn dat de pompen, motoren en andere belangrijke hydraulische onderdelen samen met Bosch Rexroth zijn ontwikkeld. De nieuwe plunjer-componenten zorgen voor meer maaikracht, een langere levensduur en een hoger
hydraulisch rendement. 

Tel daarbij de expertise van Roberine en zijn dealers op het gebied van service & onderhoud op, en je weet dat je met de nieuwe, innovatieve 302-serie klepel- en kooi-maaiers van Roberine de juiste keuze maakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details