Platform voor de tuin- en groenprofessional
Investering verdient zich snel weer terug. Hoe draaikantelstuk een wereld van verschil maakt voor groenspecialisten

Investering verdient zich snel weer terug. Hoe draaikantelstuk een wereld van verschil maakt voor groenspecialisten

Het Zweedse bedrijf bestaat ruim 30 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot wereldleider in draaikantelstukken, snelwissels en werktuigen voor alle typen machines tot 33 ton. Met hun compactere draaikantelstukken kunnen ook kleinere machines met een gewicht van 1,5 tot 4 ton uitgerust worden. Een strategische investering die enorme voordelen brengt voor groenspecialisten.

Voor compacte graafmachines tot 4 ton levert Engcon de tiltrotators EC02B en EC204.

Aan een traditionele graafmachine zijn de bewegingen van de bak of een ander werktuig beperkt. Dat moet beter kunnen, vond Engcon. Het Zweedse bedrijf ontwikkelt en produceert al sinds 1990 draaikantelstukken die graafmachines veel breder inzetbaar en flexibeler maken. En dat is niet alleen goed nieuws voor grote GWW-spelers, maar juist ook voor hoveniers en groenspecialisten met compacte graafmachines. 

Beter resultaat

De Engcon types EC02B en de EC204 zijn geschikt voor elke graafmachine van respectievelijk 1,5 tot 2,5 ton en 2 tot 4 ton. Martin Frid is regiodirecteur bij Engcon en vertelt hoe een draaikantelstuk de dagelijkse werkzaamheden van hoveniers en groenspecialisten ten goede komt: “Doordat het draaikantelstuk volledig om zijn as draait en kantelt tot 45° (40° bij de EC02B, red.) fungeert het als een soort polsgewricht voor het werktuig eronder en kunnen veel meer bewegingen worden uitgevoerd zonder de machine te hoeven verplaatsen. Dit is uitermate efficiënt bij het werken in kleinere ruimtes doordat je bijvoorbeeld langszij kunt graven, om leidingen heen kunt werken, fijner kan afwerken en materiaal verplaatsen. Een draaikantelstuk levert daarmee een forse tijdsbesparing op, die zich snel terugbetaalt bij groenprojecten. Maar minder machinebewegingen betekent ook minder verstoring van de ondergrond, en dus minder herstelwerkzaamheden achteraf. Allemaal voordelen waarmee de groenspecialist zich kan onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.” 

Stijgende vraag

In 2020 is de vraag naar draaikantelstukken voor kleine machines in Nederland explosief gestegen, een ontwikkeling die deels terug is te voeren op de Covid-19 pandemie. Frid vervolgt: “Mensen konden niet reizen en kozen in plaats daarvan voor een vakantie in eigen tuin, die ze dan veelal wél mooi (her)aangelegd wilden hebben. Dit maakte dat groenspecialisten volop in het werk zaten, geen dag stil hebben gezeten. Een groeiend aantal van deze ondernemers besloot dat het nu tijd was een deel van deze omzet terug te investeren in technologie die ze veel minder afhankelijk maakt van derden. Met een draaikantelstuk kun je immers veel taken zelf met de machine uitvoeren. Wij verwachten dat deze verkoopstijging in ons segment compacte draaikantelstukken zich in 2021 zal voortzetten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details