Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

IVN en idverde NL bundelen krachten bij aanleg groene schoolpleinen

Socials-2

9 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

IVN wordt de komende 4 jaar natuureducatiepartner van idverde NL. Dit betekent dat elke basisschool, middelbare school en kinderopvanglocatie waar idverde NL een groen plein aanlegt, een abonnement op het buitenleseducatiepakket van IVN krijgt. Gisteren werd deze samenwerking officieel bekrachtigd door ondertekening van de samenwerkings- overeenkomst door beide organisaties bij De Veldhoeve in Orvelte.

Buiten spelen en leren is goed voor kinderen

Zowel idverde NL als IVN Natuureducatie vindt het van groot belang dat kinderen in een groene omgeving spelen en leren; het bevordert de creativiteit, de gezondheid en de concentratie. Een groen schoolplein kan perfect gebruikt worden voor lessen, van biologie tot taal en van aardrijkskunde tot rekenen. Mark Tuit, directeur IVN Noord: “Groene schoolpleinen maken kinderen socialer en motorisch sterker. Verder neemt op groene schoolpleinen de biodiversiteit toe en zorgt het voor koeling bij warmte en wateropvang bij extreme buien. Hoe mooi is het om al deze elementen te gebruiken voor je onderwijs? Het groene schoolplein als buitenlokaal. Daarom zijn we als IVN blij met deze mooie samenwerking met idverde NL. We combineren het beste van onze twee werelden.”

Intensiveren van bestaande relatie

“Op dit moment, zo geeft Simon Bos, commercieel directeur van idverde NL aan, werken we aan veel gezamenlijke projecten. Zo zijn er in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Overijssel al vele Tiny Forests aangelegd en trekken we samen op bij het stimuleren en realiseren van groene schoolpleinen. We hebben veel gemeen en willen hetzelfde bereiken. Daarom is het mooi en prettig dat deze samenwerking nu officieel bekrachtigd is. Op deze manier kunnen we elkaar nog beter ondersteunen op de diverse onderwerpen en binnen verschillende branches door kennis te delen en gezamenlijke projecten te draaien. Zo zullen we niet alleen binnen het onderwijs, maar bijvoorbeeld ook binnen de zorgsector en op het gebied van groene bedrijventerreinen en natuur in de buurt intensief gaan samenwerken”.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details