Platform voor de tuin- en groenprofessional
Japanse handgedragen elektrische krachtpatsers
Ontdek de krachtige handgedragen bladblazers van ECHO: compact ontworpen, uitstekende prestaties én het hoogste gebruikscomfort.

Japanse handgedragen elektrische krachtpatsers

Lancering nieuwe machines in 2023

EuroGarden is officieel importeur van ECHO. Deze handgedragen tuin-, park- en bosbouwmachines, ontwikkeld door het Japanse Yamabiko, worden gewaardeerd door zowel professionele als particuliere gebruikers. Benieuwd naar welke accu-aangedreven machines Yamabiko in 2023 op de markt zal brengen?

Alle nieuwe machines van Yamabiko maken hun beloftes steeds waar. Zo geldt een vijfjarige garantie voor privégebruik, terwijl bij professioneel/commercieel gebruik twee jaar garantie van toepassing is. Daarnaast geniet u een ‘100% professional grade’: elk toestel dat door de fabrikant wordt gefabriceerd, voldoet aan de hoogste professionele standaard. In de praktijk betekent dit dat elke ECHO-machine in zware omstandigheden getest wordt. Last but not least is er de Japan Technology, de reputatie voor de kwaliteit van de techniek en de technologie.

Kortom: de ECHO X-Series-toestellen zijn dé machines voor de veeleisende professionele gebruiker en de beste in hun klasse. Alle nieuwe accu-aangedreven machines uit de 56V-reeks hebben dit label.

Het zagen van brandhout, het snoeien van bomen of het vellen van bomen: voor elke toepassing is er een ECHO-kettingzaag.

Overzicht

In 2023 brengt ECHO een aantal nieuwe tuinmachines op 56V accu uit, die allen voldoen aan de strengste normen en waarden. Concreet gaat het om de DCS-2500, DPB-2600, DHC-2200R en DHC-2800R.

De DCS-2500 is de nieuwste lichtste professionele kettingzaag op 56V batterij. Deze kettingzaag is een variant op de door boomverzorgers alom geprezen DCS-2500T, maar dan met een handvat achteraan. Dit tuingereedschap weegt slechts 2 kg zonder zaagblad, ketting en batterij, wat het gebruiksgewicht (incl. batterij) rond de 3,2 kg brengt. Dankzij dit lage gewicht en de polssteun levert deze zaag weinig belasting voor de gebruiker en is deze zaag zeer wendbaar en aanbevolen voor snoeiwerk vanop de grond.

Met de nieuwe DPB-2600 beschikt u over een krachtige bladblazer op 56V batterij met een maximale blaaskracht van 17 Newton. De turbine van deze bladblazer zuigt lucht aan via beide zijdes, waardoor de bladblazer zeer compact ontworpen is en geen tegendraaiende kracht genereert.

ECHO-kettingzagen hebben een uitstekende vermogen/gewicht-verhouding en leveren uitmuntende zaagprestaties.

Professionele gebruikers kijken ook uit naar de lancering van zowel de DHC-2200R als de DHC-2800R, twee nieuwe, ultralichte heggenscharen op 56V batterij met een meslengte van respectievelijk 60 en 75 cm. Deze toestellen wegen slechts 4,0 en 4,2 kg met batterij! Beide types hebben een draaibaar handvat (in vijf posities) en zijn een professionele uitvoering, met een volledig nieuw ontworpen lagerhuis, beweegbare messen voor een gemakkelijk onderhoud en een smeernippel.

Een andere belangrijke troef is dat de messnelheid regelbaar is in twee standen naargelang de te snoeien heg (High 4.600 en Low 3.200 snijbewegingen per minuut). De messen zijn geslepen aan drie zijden, wat altijd een subliem snoeiresultaat garandeert. Ook belangrijk om te vermelden is dat de DC-motor een buitenrotor heeft, die zorgt voor een constant koppel en beschikt over een wisselende draairichting van de motor (het veranderen van de richting 50/50 verlengt de levensduur van de transmissie en dient als antiblokkeerfunctie).

De ECHO-kettingzaag is een onmisbaar werkinstrument voor de echte professional.

Ook op komst: nieuwe 2-taktmachines

Naast deze batterijmachines stelt ECHO in 2023 ook nieuwe 2-taktmachines voor: de CS-4010, CS-4920, RM-3020T en CSG-7410ES-12. 

Met de CS-4010 en CS-4920 breidt ECHO zijn gamma uit met twee nieuwe allround kettingzagen voor veeleisende gebruikers, zoals bijvoorbeeld op en rond een boerderij. De CS-4010 met 40 cm3 motor is de lichtste kettingzaag in zijn klasse, met een gewicht van slechts 4,3 kg. De CS-4920 met 49 cm3 motor is dan weer “het beste in één pakket’, met een piekvermogen van 2,6 kW en een gewicht van 5,1 kg. De zaagprestaties zijn beter dan vergelijkbare concurrerende machines, terwijl de trillingen toch gering blijven (4,4/4,0 m/s).

De RM-3020T is een nieuwe ruggedragen bosmaaier, die uitblinkt door een zeer laag gewicht van amper 9 kg, een professionele 2-taktmotor en hoogwaardige overbrenging voor veelvuldig gebruik. Deze bosmaaier wordt geleverd met het gekende High-Torque maaisysteem met zeer hoog koppel en een maaibreedte van ruim 50 cm.

Als laatste in de rij is er de CSG-7410ES-12, een doorslijper met een schijfdiameter van 30 cm/12” en een verstelbare beschermkap zonder hulpstukken. Net zoals de CSG-7410ES (met 35 cm schijfdiameter), heeft de CSG-7410ES-12 een gepatenteerd 4-traps luchtfiltersysteem.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details