Platform voor de tuin- en groenprofessional
Maaien zonder moeite

Maaien zonder moeite

Grasmaaiers met 8-minutensnellaadaccu

Positec biedt professionele groenvoorzieners verschillende soorten grasmaaiers. Zoals de robotmaaier RTK zonder draad en de Kress Commercial 60V accu-zelfrijdende maaier.

“We organiseerden in maart een training voor de technische mensen van onze dealers en zij waren allemaal heel erg enthousiast over onze innovatieve RTKn-robotmaaier”, vertelt David Mooibroek, Regional Sales Director Central Europe bij Positec. “Met name omdat deze robotmaaier ideaal is voor gebruik op heel grote terreinen, zoals sportvelden en golfbanen.”

De robotmaaiers zijn zeer geschikt voor grote velden.

Robotmaaiers zonder draad

De robotmaaiers van de RTKn-reeks van Kress maaien grote grasvelden nauwkeurig en efficiënt zonder grensdraad of vaste referentie-antenne. Er hoeft dus geen antenne geplaatst te worden, want Kress zorgt voor een eigen netwerk. De maaiers zijn geschikt voor grote terreinen tot wel 36.000 m2.  Om een virtuele grens vast te leggen, loopt de gebruiker simpelweg met een trolley langs de rand van het gazon, waarna de ontvanger met digitale kaart weer op de maaier wordt geplaatst. Ook als het satellietsignaal even wegvalt door bomen of gebouwen, kan de maaier zijn route vervolgen tot het signaal zich herstelt. De Moving Action Plan (MAP)-technologie zorgt daarbij voor een efficiënte maaibeurt. De maaiers zijn voorzien van een obstakelontwijkend systeem en een zwevend maaidek dat zich aanpast aan oneffenheden in het terrein. 

Accu’s voor professioneel gebruik

De 8-minute CyberPack-accu’s van Kress laden volledig op in acht minuten en hebben een tot tien keer langere levensduur dan traditionele batterijen. Qua vermogen doen ze niet onder voor benzinemotoren. Door de geavanceerde celtechnologie wordt de batterij niet warm, waardoor deze voor het laden niet hoeft af te koelen. Als de batterij aangesloten wordt, houdt de bijbehorende app onder meer diagnostische gegevens over de batterij bij. Ook kan de gebruiker in de app alle informatie voor het beheer van al zijn accu’s vinden. De accu’s zijn te gebruiken in verschillende snoerloze machines: van grastrimmers en bosmaaiers tot kettingzagen, rugblazers en zelfrijdende maaiers.

Ook ideaal voor grote terreinen, zoals sportvelden en golfbanen.

Zelfrijdende accugrasmaaier

Voor wie (nog) niet kiest voor een robotmaaier, biedt Positec namelijk een andere optie. De Kress Commercial accugrasmaaier is de eerste echt snoerloze oplossing voor commercieel gebruik. Hij is, net als de robotmaaiers, voorzien van het snellaadaccusysteem Kress 8 minute CyberSystem. De maaier heeft een maaibreedte van 51 cm en de bijbehorende graszak heeft een volume van 88 l. De door Kress gebouwde borstelloze motor levert een uitzonderlijk vermogen voor mulchen, opzakken of zij-uitworp. Met een versterkt stalen dek, IPX4 waterdichtheid, bescherming van de voorbumper, slijtplaat aan de trimzijde en rubberen banden is deze maaier zeer geschikt voor dagelijkse tuinwerkzaamheden. Het maximale koppel van 9,5 Nm stelt hoveniers in staat om uitdagende klussen zoals nat, diep en dicht gras aan te pakken. Vier verschillende soorten messen zorgen voor de perfecte snede onder alle grassoorten en omstandigheden (Low Lift, Medium Lift, High Lift, & Gator blade). Mooibroek: “Deze maaier sluit mooi aan bij ons motto: zero emission is our mission. Het einde van het benzinetijdperk is nu echt in zicht.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details