Platform voor de tuin- en groenprofessional
Overig

Machines voor professioneel gebruik in bos- en landbouw

P1040678

Tekst | Van Aalst Media

Beeld | Rumex Pro

27 mei 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het ontwikkelen en produceren van maaikorven, stobbenfrezen, veegmachines, onkruidborstels en doorzaaimachines speciaal voor het gebruik in de cultuurtechniek en de bos- en landbouw. Directeur en eigenaar Wouter Broens van machinefabriek Rumex Pro uit Mook: “Wij maken en verbeteren continu en geheel in eigen huis ons assortiment aan veelzijdig inzetbare machines.”

Als de borstel dreigt stil te staan dan ligt hij de borstel op zo dat deze blijft draaien.

De kracht van Rumex Pro is volgens Broens zijn zelf opgerichte research en development-afdeling. “We luisteren goed naar onze klanten en investeren, soms in samenwerking met hen, in machines; verbreding van series, innovaties van bestaande of geheel nieuwe. Hierin bedenken en tekenen wij de ontwerpen zelf, geheel in 3D. Alleen het uitsnijden van het plaatmateriaal besteden we uit, maar voor de rest hebben wij alles in eigen huis. Denk hierbij aan lassen, monteren, uitgebreid testen. Het zijn stuk voor stuk betrouwbare en duurzame machines, die continu inzetbaar zijn. Op aanvraag maken passen wij eveneens tractoren, kranen of graafmachines aan die geschikt zijn voor het onderhoud van bermen, sloten en andere moeilijk bereikbare plaatsen.”

Het ontwikkelen van machines begon in 2012. Broens: “Ik startte met het maken van een maaikorf voor de Firma Kruse in Ootmarsum. Ook in 2013 en 2014 hebben we daarvan verschillende types gebouwd en verkocht, maar ook de toebehoren en onderdelen. Vanaf die tijd is het balletje gaan rollen en dat was ook de reden om de werkzaamheden van Rumex Pro op te splitsen in twee delen; machines bestemd voor de grote en de kleine aannemer. Het onderscheid maken we zichtbaar in de kleuren; geel en grijs voor de grote en rood en grijs voor de kleine werktuigen.”

Het verder vernieuwen en ontwikkelen van de machines is volgens Broens ontstaan door uiteenlopende redenen. “Wij bouwden in bulk een goede veegmachine waarmee we op de markt ook financieel goed konden concurreren. Het zelf bouwen van onkruidborstel ontstond nadat een klant de behoefte had aan een hydraulische aangestuurd systeem met een oliestroom van 16 liter per minuut en een werkdruk van 120B voor kleine tractoren. Dat was er niet en daar heb ik iets voor bedacht, waardoor op de borstel altijd de juiste druk blijft.” 

Het ruime assortiment van Rumex Pro vindt zijn weg door heel Europa. “We verkopen onze machines ook zelf aan de eindgebruikers, maar hoofdzakelijk leveren we aan een grote machineleverancier, die ze verdeelt onder groenspecialisten in Nederland, maar ook in verscheidene Europese landen als België, Duitsland, Denemarken, Tsjechië en Kroatië. Hierdoor kunnen wij ons meer concentreren op ontwikkeling en vernieuwing, dat blijft voor mij het leukste.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details