Platform voor de tuin- en groenprofessional
Makita XGT 40 V Max voor de groenspecialist

Makita XGT 40 V Max voor de groenspecialist

Nieuwe accu voor de zwaardere klussen

De vraag naar accu gedreven gereedschappen neemt toe. Ook de groenprofessional is volgens Arjen Peeters, product- en accountmanager bij Makita Nederland BV, al langer bereid om over te stappen. “Om te voorzien in de toenemende vraag en de eis van de eindgebruikers, heeft Makita de XGT 40 V Max-serie op de markt gebracht.” 

​Het van oorsprong Japanse merk Makita is ook in Nederland een begrip, tot nu toe vooral in de bouw en industrie. Peeters: “In Eindhoven hebben een groot pand met een enorme voorraad van waaruit wij met 125 medewerkers de Nederlandse markt bedienen. Makita is wereldwijd een grote speler en vooralsnog is het LXT-platform met 18 V en 2×18 V machines het bekendst. Het LXT-platform is met ruim 300 machines het grootste platform op de markt, werkend met één en dezelfde accu.” 

XGT 40 V Max Heggenschaar UH004.

Het werken op één accu kent ook zijn beperkingen. “Zeker als het gaat om tuinmachines voor de groenprofessionals die zich bezighouden met zwaardere klussen zoals het vellen van bomen, het maaien van bermen of het bladvrij maken van parken. Dan levert de één of twee keer 18 Volt accu onvoldoende capaciteit. Vandaar dat wij het XGT-platform introduceren met 40 V en straks de krachtige 2×40 V machines, waarmee we het dubbele aan vermogen creëren. Met een vermogen van 40 of 80 Volt zijn de machines net zo sterk als een vergelijkbare brandstof aangedreven machine.” 

De groenprofessionals zijn volgens Peeters al langer bereid om over te stappen op accu. “We merken dat de vraag toeneemt en we zien ook in aanbestedingen bij gemeentelijke overheden een duidelijke verschuiving in het pakket van eisen; minder geluid en geen uitstoot. Daar spelen wij als Makita graag op in en informeren over de mogelijkheden. Enerzijds met ons online kenniscentrum, maar ook met acht adviseurs, die door het land rijden en onze gebruikers adviseren om een juiste keuze te maken. Ze mogen de machines bekijken, bedienen en zelfs een paar dagen uitproberen tijdens de normale klus.” 

Bosmaaier

Koelbox

Makita maakt al langer tuinmachines. “We begonnen eerst in de bouw en industrie en later in de tuin. Inmiddels zien we mogelijkheden in de schoonmaak en recent zijn we bezig met outdoor, zoals toepassingen voor in en rond de camping: een ventilator, een lamp of een koelbox, allen werkend op een 18 Volt accu. Deze accu’s hebben zich ruimschoots bewezen, waarbij we adviseren; hoe vaker je ze gebruikt, hoe langer ze meegaan. Een accu in de kast leggen en niet of nauwelijks gebruiken is slechter.” 

Peeters: “Makita is een geweldig merk en het is fijn om te weten dat het moederbedrijf luistert. Ook zij willen weten er speelt; wat er gemaakt moet worden en wat er juist beter kan. Wij gaan, samen met onze ingenieurs, bij onze gebruikers op bezoek en vragen hen om feedback. Op basis daarvan ontwikkelen ze nieuwe of verbeterde producten. Dat vind ik mooi om te zien; ervaringen ophalen en een jaar later zie je het terug in nieuwe of aangepaste producten. Dat vind ik geweldig: korte lijnen.” 

XGT 40 V Max Bladblazer UB001GZ.

Makita streeft ernaar dat in 2022 ruim 100 machines beschikbaar zijn op het XGT-platform. “De groenprofessionals hebben net iets meer nodig voor de zwaardere klus. Daar ligt onze focus, zodat zij niet meer naar brandstof aangedreven machines hoeven te grijpen, maar met machines op 40 V of 2×40 V accu’s aangedreven efficiënt hun werk kunnen doen. Een nieuwe accu en sterke accu voor de wat zwaardere klussen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details