Platform voor de tuin- en groenprofessional
Lodewijk Hoekstra van start met groene ambulance

Lodewijk Hoekstra van start met groene ambulance

Lodewijk Hoekstra, bekend als tv-presentator, kwartiermaker van ‘Groene Cirkel Groene Gezonde Stad’ en oprichter van NL Greenlabel neemt het voortouw in het belichten van groene initiatieven voor het grote publiek. Met zijn nieuwe initiatief “On the move to” gaat hij met zijn groene ambulance inspirerende verhalen ophalen en zichtbaar maken hoe Nederland op weg is naar een duurzamere toekomst.

Hoekstra zal letterlijk “on the move” zijn naar verschillende inspirerende initiatieven van changemakers, CEO’s, gemeenten, wethouders en burgers. “Om de afspraken van Parijs te halen moet er nog veel gebeuren, maar er zijn ook al veel inspirerende initiatieven die aandacht verdienen. We moeten alle zeilen bijzetten in verband met het ongekende verlies aan biodiversiteit en het opwarmende klimaat, aldus Lodewijk Hoekstra.

De kick-off van deze ontdekkingsreis vond vandaag plaats, met de lancering van de “Eerste hulp bij natuurinclusief” ambulance door demissionair minister voor Natuur Christianne van der Wal en mede namens demissionair minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge. Met deze groene ambulance biedt Lodewijk eerste hulp bij natuurinclusieve projecten als een groene dokter die zorgt voor een gezonde leefomgeving. Hij wordt hierbij gesteund door Collectief Natuurinclusief, Groene Cirkels Groene Gezonde Steden en NL Greenlabel. Het zichtbaar maken van groene initiatieven stimuleert anderen om ook in actie te komen, wat weer nodig is om vooruitgang te boeken op het gebied van natuurbehoud en leefbaarheid.

“Super mooi initiatief van Lodewijk! Laten we niet alleen praten over hoe we Nederland meer natuurinclusief maken, maar het ook gewoon gaan doen. Iedereen kan daar een steentje aan bijdragen. Natuur is niet alleen fijn om te hebben in een natuurgebied, ook onze steden kunnen we flink vergroenen. Daar zal niet alleen de biodiversiteit van profiteren, maar ook wij als mensen zelf. Meer groen draagt bij aan ons welzijn, én helpt tegen hittestress en klimaatverandering. Win, win, win, dus!” – Christianne van der Wal

De productie van de content en podcasts ligt in handen van partner M&N Media Group. Dit zijn de makers van de documentaire “Onder het Maaiveld’ en andere natuurfilms als De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis.

Via het platform www.onthemoveto.nl kunnen geïnteresseerden de reis volgen en inspiratie opdoen over verduurzaming en groene initiatieven. Naast video’s en presentaties tijdens de reis, wordt ook een podcastserie uitgebracht met verdiepende verhalen ter inspiratie over de aanpak en uitdagingen van verschillende projecten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details