Platform voor de tuin- en groenprofessional
Motorloos werken met accutuingereedschap. Compleet accutuinassortiment voor de hovenier
Metabo heeft twee accugrasmaaiers in het assortiment.

Motorloos werken met accutuingereedschap. Compleet accutuinassortiment voor de hovenier

Met verschillende grasmaaiers, bosmaaiers, grastrimmers en snoeigereedschap levert Metabo een compleet pakket accutuingereedschap voor de hovenier. Het merk heeft onder andere twee accugrasmaaiers in het assortiment, vertelt brand- en productmanager Enno Riemersma. “We denken dat we daarmee de hele markt kunnen bedienen, van particulier tot hovenier.”

Grasmaaier RM 36-18 LTX BL 46 voor grotere oppervlakken tot 800 m2 heeft een maaibreedte van 46 centimeter. De maaier is inklapbaar zodat je hem staand kunt opbergen. Grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36 heeft een maaibreedte van 36 cm en is geschikt voor grasmatten tot 350m2. Beide modellen werken op twee 18V-accu’s. Riemersma: “Met een grasmaaier wil je lang door kunnen werken, daarom zitten er twee accu’s in. Met de 46 kun je bij hoog gras zo 45 minuten lang maaien. Deze is zeer geschikt voor hoveniers. Zij gebruiken hem voor tuinen waar ze niet kunnen komen met een zitmaaier.”

Grasmaaier RM 36-18 LTX BL 46 is inklapbaar zodat je hem staand kunt opbergen.

De maaihoogte is voor beide machines instelbaar in vier standen. De maaiers hebben een koolborstelloze motor, waardoor ze krachtiger zijn dan andere maaiers. “Je kunt tegenwoordig overal grasmaaiers kopen, maar als je er één van Metabo koopt, gaat die gewoon veel langer mee. De messen blijven langer scherp en de machines hebben een lange levensduur.”

Universeel accusysteem CAS

De grasmaaiers werken, net als al het accugereedschap van Metabo, op accu’s uit het accusysteem CAS (Cordless Alliance System). Dat bestaat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende, branchespecifieke fabrikanten. Het systeem, ontwikkeld op initiatief van Metabo, werkt inmiddels op gereedschap van meer dan dertig merkfabrikanten. Riemersma: “Binnen dit accusysteem zijn alle machines van de CAS-merken voor 100% uitwisselbaar. Zo beschikt de gebruiker altijd over een passende accu voor zijn gereedschap.”  

De voordelen van dit systeem zijn groot voor de gebruiker. Zo hoeft de hovenier maar één soort accu’s in zijn bus te hebben. En koopt hij er een machine bij, dan hoeft hij niet meteen nog een accu aan te schaffen. Hierdoor zijn minder accu’s nodig en belanden er uiteindelijk minder bij het afval. 

Grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36.

Emissieloos werken 

De grasmaaiermarkt is nog volop in ontwikkeling, constateert Riemersma. “Er zijn nu nog veel zitmaaiers met benzinemotor. Net zoals er elektrische auto’s zijn, zullen er ook elektrische zitmaaiers komen. Alle overige tuinmachines zijn al verkrijgbaar met accu, ook bosmaaiers en kettingzagen. Kortom: de hovenier kan emissieloos werken. Dit is ook prettig in buitenruimtes waar strenge geluidseisen gelden, zoals bijvoorbeeld bij het onderhoud van het groen bij bejaardencentra. In België is het zelfs al verboden daar met motorgereedschap te werken.”

Naast de grasmaaiers heeft Metabo voor gazononderhoud ook twee professionele bosmaaiers en een grastrimmer op accu in het assortiment. Bosmaaier FSB 36-18 LTX BL 40 heeft een tweehands greep, model  FSD 36-18 LTX BL 40 een ronde greep. Beide bosmaaiers hebben een zaagcirkel met een diameter van 40 cm. Standaard worden de machines geleverd met een standaard spoel met draad, maar er zijn ook toebehoren leverbaar. 

De komende tijd breidt Metabo het accutuinassortiment nog verder uit. Zo komt er een heggenschaar met opzetstuk voor het snoeien van hoge hagen. Daarnaast staan er twee professionele accukettingzagen op de planning. Zo biedt Metabo een compleet pakket voor zowel de particuliere als professionele gebruiker.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details