Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe en jong gebruikte machines, onderhoud en reparatie
Hoveniersbedrijf Hendrickx is zeer tevreden over de samenwerking met Poel.

Nieuwe en jong gebruikte machines, onderhoud en reparatie

Sinds begin 2023 is hoveniersbedrijf Hendrickx klant van Poel: leverancier van nieuwe en gebruikte tuinmachines. In eerste instantie voor de aanschaf van jong gebruikte Stihl-machines, inmiddels verzorgt Poel ook het onderhoud van het volledige machinepark. ‘Het belangrijkste is dat wij door kunnen met ons werk.’   

Hoveniersbedrijf Hendrickx bestaat al sinds 1985. In 2010 kwam Berry Beernink in het bedrijf en na tien jaar nam hij het stokje over van oprichter Hans Hendrickx. Sinds 2021 runt Beernink het bedrijf samen met zijn compagnon Edwin Westerhuis. Hoveniersbedrijf Hendrickx heeft zo’n 25 mensen in dienst en maakt daarnaast gebruik van een flexibele schil. Beernink: “We zijn met name sterk in de aanleg van tuinen voor de wat grotere projecten. Daarnaast doen we ook onderhoud voor overheid, semi-overheid, bedrijven en particulieren.” 

‘Ze schakelen snel en dat is prettig voor ons. Het belangrijkste is dat wij door kunnen met ons werk’.

Groot aanbod en veel service

Om het werk goed uit te kunnen voeren, beschikt het bedrijf over een uitgebreid machinepark. Sinds kort werken Beernink en Westerhuis samen met Poel.  “We zijn best een grote club en hebben dus veel machines in gebruik. In deze regio is het aantal partijen dat tuinmachines levert en onderhoudt, beperkt. Toen we met Poel in gesprek kwamen, kregen we meteen het idee dat zij snappen hoe het werkt. Ze doen veel verhuur en onderhoud, maar hebben ook een groot aanbod aan tweedehands materieel met garantie. Bijkomend voordeel is dat ze voor onderhoud en reparatie de machines ophalen en weer terugbrengen. Zo nodig kunnen we een leenmachine krijgen.”

‘Het is gewoon een goed merk’

Bij Hendrickx wordt uitsluitend gewerkt met machines van Stihl, waarvan Poel het complete assortiment levert, zowel nieuw als gebruikt. Beernink: “Onze medewerkers zijn gewend aan Stihl en het is gewoon een goed merk. Voor het ruige werk vinden we het zonde om een nieuwe machine in te zetten. Dan is het prijstechnisch wel eens verstandiger te kiezen voor een jong gebruikte machine.”

Het bedrijf is erg tevreden over de samenwerking met Poel. “Ze schakelen snel en dat is prettig voor ons. Het belangrijkste is dat wij door kunnen met ons werk. Daarbij worden afspraken nagekomen en is de service goed. Dan is de prijs wat minder belangrijk. Wij werken graag met langdurige relaties waarbij je op elkaar kunt bouwen en ik denk dat we dat bij Poel hebben gevonden.”  

Niet de goedkoopste, wel de voordeligste. 

Paul van der Poel, financieel directeur Poel: “Nieuw, refurbished, huur, of leen: de klant kan altijd door. Daar zit het grote voordeel voor onze klanten. Door goed te luisteren en de wensen in kaart te brengen, bieden we met onze dienstverlening een efficiënt en gestructureerd machinepark waar klanten geen of weinig omkijken naar hebben.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details