Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuwe hakselaars en houtklievers
Bij de houtklievers LS8T en LS11T heeft de klant de keuze uit een elektrische motor of een Honda benzinemotor.

Nieuwe hakselaars en houtklievers

Introductie zeven nieuwe modellen

Jo Beau products exposeert op de Groene Sector Vakbeurs met zeven nieuwe modellen: een benzinehakselaar op aanhangwagenonderstel, vijf nieuwe houtklievers en een compacte hakselaar voor grote diameters.

In september bracht Jo Beau de M400 Highway™ hakselaar op de markt: een benzinehakselaar op een EU-gehomologeerd aanhangwagenonderstel. De machine heeft een vermogen van 20 pk en kan takken verwerken tot een diameter van 100 mm. Christophe Beauprez, eigenaar van Jo Beau products: “We maken voornamelijk mobiele houtversnipperaars die gemakkelijk door een tuinpoort of huis kunnen. Sinds geruime tijd kregen we vanuit de markt de vraag naar een model op aanhangwagenonderstel. De reeds gekende mobiele hakselaar M400 zit al langere tijd in ons gamma. Wij ontwikkelden nu een onderstel waarop deze machine geplaatst kan worden. Volgend jaar komen er ook van de hakselaars M500 en M600 Highway™-modellen met een gehomologeerd aanhangeronderstel op de markt.”

De 11-tonsmachine LS11T-M.

Elektrische- en benzinehoutklievers

Daarnaast breidde Jo Beau het assortiment uit met vijf nieuwe houtklievers: modellen van 8, 11 en 13 ton. Bij de 8- en 11-tonsmodellen (LS8T en LS11T) heeft de klant de keuze uit een elektrische motor of een Honda benzinemotor. De machines hebben een houtopening van 540 mm. Het 13-tonsmodel (LS13T) is enkel leverbaar met Honda benzinemotor, heeft een houtopening van 1.240 mm en kan hout klieven tot een lengte van 124 cm.  “Deze verticale houtkliefmachines zijn makkelijk verplaatsbaar. De 8- en 11-tonsmachines zijn voorzien van zijtafels voor een breder werkoppervlak. Daarnaast zijn ze allemaal uitgerust met een uitgebreid veiligheidssysteem: de System-Leader technologie. Gebruikers kunnen met een voetpedaal de benaderingsslag van het mes activeren en hebben beide handen vrij om het hout te centreren zonder enige veiligheidsrisico’s. Zodra het hout is gecentreerd en geblokkeerd in de gewenste positie, worden de twee bedieningshendels links en rechts gebruikt om het hout te splijten. Er kan dus niet gekliefd worden als er nog een hand voor het hout zit.” 

Gebruikers kunnen met een voetpedaal de benaderingsslag van het mes activeren en het hout centreren zonder

Compacte hakselaar voor grote diameters

Het zevende model dat op de vakbeurs gepresenteerd wordt, is de M600 GORILLA™ compacte houthakselaar voor grote diameters. Het is het grootste model uit de Jo Beau-lijn. De machine heeft een zeer grote capaciteit en volume, maar blijft zo compact dat hij door een deurgat past. Beauprez: “Geen ander merk ter wereld kan deze combinatie aanbieden: takken tot een adviesdiameter van 18 cm hakselen met een machine die door het deurgat past. Deze hakselaar is voorzien van ‘Stabilizing X-tracks™’ (afzonderlijke diagonaal uitschuifbare rupsen) die het mogelijk maakt om de machine compact maar toch stabiel op te stellen. Zelfs op schuine vlakken en hellingen is de machine horizontaal te houden tijdens het hakselen.”

Het 13-tonsmodel is vooralsnog alleen verkrijgbaar met Honda benzinemotor.

Omdat de hakselaar dikkere takken aankan, is de invoertrechter ook groter en zwaarder en is deze hydraulisch op een ergonomische manier naar beneden te brengen. Ook is de hakselaar voorzien van een invoerrol met anti-stresssysteem voor horizontaal invoeren.

Primeur voor Nederland

Met zijn beursdeelname hoopt Beauprez veel aandacht te krijgen voor de nieuwe machines. “De Groene Sector Vakbeurs is de eerste beurs in Nederland waar de nieuwe modellen te zien zijn. In december staan we in Brussel op een vakbeurs.”

Naast hakselaars omvat het Jo Beau-assortiment onder meer boomstronkfrezen, verticuteermachines en machines voor gazonrenovatie. De fabrikant levert in de Benelux  en Duitsland via een dealernetwerk met eigen vertegenwoordigers. Zo waarborgt Jo Beau het serviceniveau.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details