Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Onze machines trekken zich niets aan van een jaargetijde’
Of het nu gaat om het verwijderen van mos, zand, stof, bladeren of sneeuw. Een Tielbürger-veger weet er wel raad mee.

‘Onze machines trekken zich niets aan van een jaargetijde’

Stof, zand, vuil, water, zout, granulaat op kunstgrasvelden, extreme koude of verzengende hitte. “Onze machines verdragen probleemloos alle zware omstandigheden, waaronder ook het weer; ze presteren altijd”, aldus René Leenders, verkoopadviseur bij D.B. van der Horst B.V. uit Loo.

Je kunt makkelijk manoeuvreren op bijvoorbeeld schoolpleinen, verpleeghuizen of in winkelcentra.

D.B. van der Horst bv importeert inmiddels al 51 jaar uitsluitend machines van het a-merk Tielbürger. Leenders: “Wij leveren veegmachines, onkruidborstelmachines, verticuteermachines, versnipperaars, motormaaiers, hooggrasmaaiers, aanbouwwerktuigen voor zitmaaiers, quads, ATV’s en tweewielige trekkers aan onze vakhandelaren in de Benelux en Frankrijk.”

De fabriek van Tielbürger staat in Duitsland. Leenders: “Wij verkopen Duitse Gründlichkeit, waaronder dus de veegmachine. Ook elk onderdeel van deze machine is getest op levensduur en duurzaamheid, zodat ze bij continu gebruik en onder zware omstandigheden probleemloos werken. Sinds anderhalf jaar leveren wij ook een accu-aangedreven model, de TK17, waarbij de benzinemotor is vervangen door een Briggs & Stratton accu-motor van 82 Volt en 5 ampère. Het is het kleinste model in een reeks van zeventien.”

Het is een fijne machine voor het hele jaar door.

Drievoudige laklaag

Het assortiment van D.B. van der Horst bv is ruim en de vraag door particuliere en professionele gebruikers neemt volgens Leenders toe. “Of het nu gaat om hoveniers, wegenbouwers, agrariërs of medewerkers van gemeentewerken, vliegvelden en reinigingsbedrijven. Met een uitgebreid assortiment hebben wij voor iedere doelgroep een passend model. Net als de bijpassende accessoires zoals een opvangbak, een stofkap, een blad-hooi-stro schuif of een sneeuwschuif. Tielbürger is een a-merk van zeer degelijke kwaliteit vervaardigd met Europese onderdelen. En dat zie je er ook aan af; alle machines zijn voorzien van een drievoudige laklaag.”

Voor iedere doelgroep een passend model.

Een machine het hele jaar door

Leenders: “Alle modellen van Tielbürger zijn solide en compacte krachtpatsers die eenvoudig te bedienen zijn; zelfs de zwaarste klasse is uitermate licht in gebruik. Het is een fijne machine voor het hele jaar door; in elk jaargetijde bewijst het zijn waarde, dus of het nu gaat om het verwijderen van mos, zand, stof, bladeren of sneeuw. Een Tielbürger-veger weet er wel raad mee, zoals de TK38 PRO, een solide machine die bijzonder geschikt is voor professioneel gebruik.” 

Het is volgens Leenders dé machine die er bij D.B. van der Horst uitspringt. “Uitgerust met een professionele Honda GXV160 industrie-motor die voor een lange levensduur zorgt. Deze veegmachine heeft een versterkte wielaandrijving, heeft vorstbestendige bedieningshendels, een steunwiel met uitstekende dempingseigenschappen, stabiele stalen velgen met grote spoorbreedte, een hoog elastische borstelkap met stalen onderbouw, een hoogwaardige drievoudige laklaag en verzinkte delen ter voorkoming van corrosie. De wielen zijn zonder gereedschap te demonteren. Zeer interessant voor de professionele gebruiker.”

Naamgever van het bedrijf Donat van der Horst begon in 1970 met het importeren van Tielbürger. Leenders: “Wij hebben modellen waarachter je kunt lopen, voorzien van een aandrijving. Bij de particuliere machine is het één versnelling vooruit en bij het professionele model is het drie voor en één achteruit. Je kunt makkelijk manoeuvreren op bijvoorbeeld schoolpleinen, verpleeghuizen of in winkelcentra. Je kunt het zo gek niet bedenken of onze machines worden overal voor ingezet, al jaar en dag. Voorheen alleen in tuin en park, maar we zien nu ook een verschuiving naar nieuwe markten zoals de bouw en industrie. Die afwisseling, dat maakt het zo leuk. Onze machines trekken zich niets aan van een jaargetijde. Ze presteren altijd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details