Platform voor de tuin- en groenprofessional
Onzichtbaar bevestigingssysteem vlonderterrassen. Meebewegen met de markt
Het Hapax Fixing Pro terrassysteem voor de blind bevestiging van terrasplanken.

Onzichtbaar bevestigingssysteem vlonderterrassen. Meebewegen met de markt

pgb-Europe levert onder andere bevestigingsmiddelen, die zeer geschikt zijn voor het aanleggen van terrassen op daktuinen. “De natuurlijke ventilatie verlengt de levensduur van het terras.”

pgb-Europe is een Belgische fabrikant van en groothandel in bevestigingsmaterialen, verankeringen en gereedschap. Het bedrijf werd in 1956 opgericht als eenmanszaak door Marcel Pennoit en Henriette Grootaert. In die tijd lag de focus op bevestigingsmiddelen als bouten, moeren, ringen en schroeven. Inmiddels is de derde generatie werkzaam in het bedrijf en bedient het niet alleen meer thuismarkt België, maar wordt er volop geëxporteerd. Zo is er in Nederland sinds vijftien jaar een eigen verkoopteam. Ook werd het assortiment verder uitgebreid. Martin de Zwart, directeur verkoop Nederland bij pgb-Europe: “Van vroeger uit werd er voornamelijk geleverd aan de industrie. Bij pgb-Europe werken we voor het grootste deel van onze producten vanuit een verdeling via de retailers en dat zie je ook terug in de verpakkingen: van bulk gingen we naar kleine verpakkingen en blisters. Het Nederlandse verkoopteam bestaat uit zes mensen, die samen het hele land bedienen. Zij ondersteunen de vakhandel met advies en gaan bijvoorbeeld ook met hoveniers mee naar de eindklant om te adviseren.”

Import en export

Het hoofdkantoor van pgb-Europe is gevestigd in het Belgische Melle. Daar beschikt het bedrijf over een magazijn met 25.000 palletplaatsen. Het is voorzien van een volledig geautomatiseerde picking installatie met een capaciteit van 10.000 orderlijnen per dag. Hier worden per jaar zo’n 900 containers uit Azië verwerkt. Naast de import uit Azië, wordt een groot deel van het assortiment geproduceerd in de eigen fabrieken in Polen
en Vietnam.

In Nederland levert pgb-Europe alleen aan retail, zoals de ijzerwarengroothandels en tuinhouthandelaren. Houtschroeven en verankeringen zijn de belangrijkste producten voor de Nederlandse markt. Onder de categorie houtschroeven valt ook het Hapax Fixing Pro terrassysteem. Dit systeem is bedoeld voor de blinde bevestiging van terrasplanken en daarom uitermate geschikt voor daktuinen, vertelt De Zwart. “Door de blinde bevestiging zijn er langs de bovenzijde geen schroefhoppen zichtbaar. Dit heeft vele voordelen. Zo ziet het er veel strakker uit en bovendien wordt de levensduur verlengd door de ventilatie-eigenschappen van de clips. Het Hapax Fixing Pro systeem sluit mooi aan op ons totaalpakket van bevestigingsmaterialen voor houten terrassen.

Het systeem is eenvoudig in gebruik.

Voordelen

Het Hapax Fixing Pro terrassysteem is te gebruiken voor elk materiaal. Het is volgens De Zwart een trend om steeds meer over te stappen op onzichtbare bevestiging. “Mensen investeren steeds meer in hun tuin of daktuin, bijvoorbeeld door een mooie vlonder aan te schaffen. Die terrassen worden steeds luxer en dan wil je ook dat het er mooi strak uitziet.”

Natuurlijk is een blind bevestigingssysteem wel iets duurder dan een simpele schroef. Maar daar wegen de voordelen zeker tegenop: doordat de componenten 13 mm dik zijn, ontstaat er natuurlijke ventilatie tussen de planken en de draagbalken van het terras. Dit verlengt de levensduur van het terras aanzienlijk. Daarbij zorgt het voor een betere stabiliteit van het terras. Stilstaand water krijgt geen kans en dat voorkomt dat planken gaan rotten of vervormen. Het systeem is geschikt voor verschillende plankbreedtes. “Het is voor de hovenier prettig als een leverancier met je meedenkt. Zo hebben we ook een speciale schroef met zwarte kop voor potdekseltoepassingen. Omdat we zelf produceren, kunnen we veel makkelijker meebewegen met de markt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details