Platform voor de tuin- en groenprofessional
Onzichtbare bevestiging voor terrasplanken
Het houten terras is zo goed als vlak en erg stabiel.

Onzichtbare bevestiging voor terrasplanken

‘Goede ventilatie verlengt de levensduur van het terras’

Pgb-Europe introduceert het onzichtbare en kwalitatieve bevestigingssysteem voor houten terrasplanken: Hapax Fixing Pro. Het gepatenteerde systeem heeft vele voordelen. Zo is het volledig onzichtbaar en zeer eenvoudig te plaatsen.

“Dankzij een dikte van 13 mm is er een uitstekende ventilatie mogelijk tussen de planken en de draagbalken van het terras”, vertelt Jurgen Germeau, brand coördinator marketing bij pgb-Europe. “Dit verlengt de levensduur van het terras. Het Hapax Fixing Pro bevestigingssysteem beschikt over vier schroefgaten om schroeven steeds vanuit een gemakkelijke positie te kunnen indraaien. En door het gebruik van het systeem in combinatie met de Hapax afstandshouders, wordt er steeds een constante voegbreedte gegarandeerd. Hierdoor schuiven de planken niet te dichtbij of te ver uit elkaar.”

Stabiel, vlak en duurzaam terras

Het innovatieve bevestigingssysteem is geschikt voor planken met een vaste breedte van 140 mm. Dankzij de drie afzonderlijke zones is Hapax Fixing Pro het enige volledig regelbare en universele bevestigingssysteem. Het kan gebruikt worden voor planken met een breedte van 90 tot 200 mm en 19 tot 40 mm dik. Hierdoor worden de terrasplanken van de balken gescheiden waardoor het houten terras vrijwel helemaal vlak is en daardoor stabieler. “Een bijkomend voordeel van de scheiding tussen de planken is dat het voorkomt dat er water op het houten terras blijft staan, waardoor er minder kans is dat het hout vroegtijdig gaat rotten. Daarbij wordt zo het risico op vervorming van de terrasplanken verminderd en de levensduur van het terras drastisch verlengd.”

Verschillende opties voor specifieke projecten

Het bevestigingssysteem biedt de mogelijkheid om één defecte plank te vervangen zonder het hele terras te demonteren. De clips worden standaard geleverd met bijpassende inox C2-schroeven. “Deze inox soort is geschikt voor gebruik in een niet-agressief milieu. Ligt het terras naast bijvoorbeeld een zwembad of aan de kust, dan moet er gekozen worden voor de variant met inox A4-schroeven.”

In de verpakking zitten schroeven met twee lengtes: één voor de bevestiging op de draagbalken en één voor de bevestiging van de clips in de planken. Het Hapax Fixing Pro bevestigingssysteem is te gebruiken in combinatie met verschillende stabiele hardhoutsoorten, zoals Ipé en Padoek. “We raden aan om steeds planken te gebruiken uit hout van klasse 4, zonder spinthout. Het bevestigingssysteem is leverbaar in drie verschillende pakketten, zodat de eindgebruiker een oplossing voorhanden heeft voor zijn specifieke terrasproject.” De verschillende opties zijn terug te vinden op www.hapaxeurope.com. Op deze website kan ook berekend worden hoeveel sets er nodig zijn. 

Alternatief voor isolatieband

Daarnaast brengt pgb-Europe een alternatief voor isolatieband op de markt: Hapax D-Pro. Een ventilatiepad zorgt ervoor dat een natuurlijke ventilatie ontstaat onder de planken en komt de stabiliteit van houten terrasplanken ten goede. Hapax D-Pro werd zo ontworpen dat er geen water tussen de planken en de draagbalken komt. Daardoor gaat het terras veel langer mee. Bij gebruik van isolatieband is er juist veel contact tussen de houtelementen, wat een goede luchtcirculatie bijna onmogelijk maakt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details