Platform voor de tuin- en groenprofessional
Praktische hulp in en om het huis: Metabo breidt de reeks accu-tuingereedschap verder uit

Praktische hulp in en om het huis: Metabo breidt de reeks accu-tuingereedschap verder uit

  • Lichte en compacte tuinmachines voor snoerloos werken
  • Een breed assortiment voor talloze toepassingen in de tuin
  • Zeer krachtig dankzij de accu-technologie

Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap, breidt het tuinprogramma verder uit en introduceert 5 nieuwe accu-machines op de markt – een grasmaaier, drie heggenscharen en een grastrimmer. „Ons tuinassortiment bestaat uit de passende machines voor talloze toepassingen“, zegt Carina Frank, Productmanager van Metabo. „Ongeacht of het om onderhoud van gras, bomen of struiken gaat, de nieuwe tuinmachines zijn bijzonder compact en licht en dus de perfecte hulp in en om het huis.“ Alle machines zijn uitgevoerd met de krachtige accu-technologie van Metabo en versterken het 18 Volt systeem van Metabo en de merkoverkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System) – en er zullen nog meer machines voor de tuin volgen.

De nieuwe 18 Volt accu-grastrimmer RTD 18 LTX BL 30 is met een maaicirkel van 30 cm ideaal voor het maaien, trimmen en afwerken. De trimmer is bijzonder licht en compact.

De passende machines voor talloze toepassingen

Voor het onderhoud van gras, bomen en struiken tot en met de be- en ontwatering, in ons tuinassortiment vindt u altijd de passende oplossing“, vertelt Carina Frank. „Met de uitbreiding van de reeks ondersteunen wij niet alleen professionele gebruikers in de tuin- en landschapsbouw, maar we hebben nu ook machines in het programma die ideaal zijn voor de werkzaamheden in en om het huis. De nieuwe accu-machines zijn beduidend stiller dan machines die op benzine werken en zijn dus optimaal voor gebruik in lawaaigevoelige gebieden. Bij de ontwikkeling was het voor ons heel belangrijk dat de machines bijzonder licht en tegelijkertijd toch krachtig waren. Daarom beschikken alle machines over de accu-technologie van Metabo, die meer kracht met een langere looptijd combineert“, aldus Carina Frank.

2-in-1: de nieuwe, lichte en compacte accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36 maait en mulcht grondstukken tot een oppervlak van 350 vierkante meter – dat is ideaal voor tuinen van eengezinswoningen.

Dicht langs de rand en toch efficiënt maaien

Voor het onderhoud van de grasmat in en om het huis is de nieuwe accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36 de juiste keuze. Deze compacte lichtgewicht is bijzonder wendbaar en kan ook gemakkelijk om obstakels heen werken. De grasmaaier combineert twee functies: hij maait en mulcht grasmatten met een oppervlak tot 350 m2. „Dat is ideaal voor tuinen van eengezinswoningen“, zegt Carina Frank. „Dankzij de krachtige borstelloze motor valt de grasmaaier op door de langere looptijd. Bijvoorbeeld bij kort gras maait deze grasmaaier met twee 18 Volt accu-packs met 5.2 Ah tot wel 70 minuten.“ Bijzonder praktisch: het geavanceerde sikkelmes heeft maar een heel kleine afstand tot de rand. Met de geïntegreerde graskammen pakt de maaier zo automatisch ook het gras dat dicht langs de rand groeit, bijvoorbeeld bij hekken of muren – dat bespaart op het tijdrovende nabewerken. Door de extra draaggreep en tweevoudig opklapbare beugelgreep kan de machine gemakkelijk getransporteerd en ruimtebesparend opgeborgen worden.

Voor het moeiteloos vormen en snoeien van heggen, bossages en struiken heeft Metabo nu bijzonder lichte en perfect uitgebalanceerde 18 Volt accu-heggenscharen in het programma.

Maaien en trimmen in en om het huis.

Een ander nieuw product voor het onderhoud van gras is de 18 Volt accu-grastrimmer RTD 18 LTX BL 30. Met een maaicirkel van 30 cm is hij ideaal voor het maaien, trimmen en afwerken. Daarnaast is de trimmer bijzonder licht en compact. En de gebruiker kan de draad tijdens het gebruik heel gemakkelijk bijstellen. „Daarvoor drukt hij met de spoelknop even kort op de grond. En het verwisselen van de draad is al net zo gemakkelijk: zonder de spoel te verwijderen of te openen – de draad gewoon vanaf de buitenkant in de spoelkop rijgen, de knop draaien en klaar“, vertelt Carina Frank. Een inklapbare beschermingsbeugel biedt bescherming voor bomen, struiken en andere obstakels en zorgt er bovendien voor dat de draad minder snel slijt. Tevens kan de snelheid traploos worden geregeld en dus exact aan het gebruik worden aangepast. De krachtige borstelloze motor zorgt voor uitstekende maaiprestaties en een lange looptijd per accu-lading. Dankzij de tweedelige stang met snelkoppeling kan de trimmer zonder gereedschap gedemonteerd en daardoor gemakkelijk getransporteerd en ruimtebesparend opgeborgen worden.

Lichtgewicht voor een zuivere snede.

Voor het moeiteloos vormen en snoeien van heggen, bossages en struiken heeft Metabo nu de bijzonder lichte en perfect uitgebalanceerde 18 Volt accu-heggenscharen HS 18 LTX 45, HS 18 LTX 55 en HS 18 LTX 65 in haar programma. Afhankelijk van het gebruik zijn ze verkrijgbaar met een meslengte van 45, 55 en 65 cm. „Onze nieuwe heggenscharen zijn de lichtste in hun klasse en liggen door hun rubber greep bijzonder goed in de hand. Dat bespaart kracht en zorgt ervoor dat u comfortabel kunt werken, in iedere houding – ook bij langdurig gebruik“, zegt Carina Frank. De geavanceerde, diamantgeslepen messen zorgen voor een nauwkeurig snoeibeeld. Bovendien worden de machines gekenmerkt door een lange looptijd: bij snoeiwerkzaamheden kan met een 18 Volt accu-pack met 2.0 Ah per acculading wel 48 minuten worden doorgewerkt.

De accu-heggenscharen overtuigen daarnaast door de hoge gebruikersbescherming. „Bij Metabo heeft de veiligheid van de klanten de allerhoogste prioriteit. Daarom hebben wij onze heggenscharen voorzien van een extra veiligheidsschakelaar en snelstop van de messen“, aldus Carina Frank. Voordat de gebruiker de machine kan starten, moet hij de veiligheidsschakelaar bedienen om deze te ontgrendelen – zo wordt voorkomen dat de machine per ongeluk wordt gestart. De snelstop voor het mes beschermt tegen verwondingen: als de gebruiker de machine uitschakelt, stopt het mes binnen 0,08 seconden.

Voor de tuin- of landschapsbouw, bij het onderhoud van groenstroken, parken of sportterreinen of toepassingen in en om het huis, Metabo heeft voor talloze toepassingen de passende machine in het assortiment – en dat allemaal snoerloos. Alle nieuwe machines zijn al vanaf februari 2022, dus ruim voor het begin van het tuinseizoen verkrijgbaar.

Metabo breidt haar reeks tuinmachines uit en biedt nu ook passende machines voor in en om het huis aan. Voor het onderhoud van het gazon en het snoeien van bomen en struiken tot de be- en ontwatering, voor iedere gebruiker is er wel een passende machine bij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details