Platform voor de tuin- en groenprofessional
Radiografisch bestuurbare maaimachines. Geen helling te steil, Geen uitdaging te groot

Radiografisch bestuurbare maaimachines. Geen helling te steil, Geen uitdaging te groot

Machines4Green biedt radiografisch bestuurbare maaimachines voor een veilige, duurzame en krachtige oplossing. Ook ideaal voor recreatieterreinen en groenbeheer.

Een rupsmaaier voor het zwaardere werk.

De behoefte aan groen groeit. Langs snel- en spoorwegen, in openbare ruimtes, maar ook in recreatieparken. Het zijn vaak steile taluds of gebieden waar geluidsoverlast en emissie uitstoot ongewenst is. Machines4Green is dé specialist in Nederland en België op het gebied van radiografisch en autonoom werken. Directeur Jan-Dirk van der Tol merkt dat de vraag stijgt. “We merken het in het hele segment, van de machines van 10 pk tot 140 pk. Dat is niet vreemd want een zitmaaier op een steil talud is niet toegestaan uit veiligheidsoverwegingen. Ook kunnen machinetrillingen bij een zitmaaier doorwerken op de bestuurder. Radiografisch bestuurbare machines bieden een oplossing.” Maar welke machine is geschikt? “Dat hangt af van verschillende factoren.”

De Raymo is met 50 centimeter de laagste op de markt en dankzij de elektrische motor emissievrij en fluisterstil


Elektrische krachtpatsers

De elektrisch aangedreven machine van Raymo is pas drie jaar op de markt en nu al zeer geliefd voor onderhoud van recreatieterreinen en parkachtige omgeving. “De Raymo is met 50 centimeter de laagste op de markt en dankzij de elektrische motor emissievrij en fluisterstil”, vertelt Van der Tol. “Geluidsoverlast behoort tot de verleden tijd, waardoor bijvoorbeeld een vakantiepark onderhoud kan plegen op tijdstippen dat de gasten nog slapen.” Maar ook in parken en zelfs zonneparken is de Raymo een graag geziene maaier.

Op steile hellingen kan de Spider, dankzij zijn lierinstallatie, prima uit de voeten.

Hydrauliche lier

Op steile hellingen kan de Spider, dankzij zijn lierinstallatie, prima uit de voeten. Zodra een talud steiler wordt dan 40 graden trekt de Spider zichzelf omhoog met de ingebouwde hydraulische lier. Hierdoor vormen zelfs taluds tot 60 graden geen enkel probleem. “De Spider wordt veel ingezet langs de snelweg, bij bijvoorbeeld geluidswallen en is sterk genoeg voor zelfs grof terrein. Maar ook voor het fijnere werk biedt hij uitkomt. Zoals recent bij een groot kantorencomplex waar in de prachtige landschapstuin een talud van 60 graden was gemaakt. De Spider was de enige machine die het talud kon maaien.” En als de klus geklaard is, kan de Spider, dankzij het geringe gewicht en compacte design eenvoudig geladen worden voor de volgende klus op een andere locatie. “Ook interessant om te weten is dat de machine nu beschikbaar is met een Kawasaki motor met een elektronische brandstofinjectie. Hierdoor wordt hij zowel krachtiger, als zuiniger in gebruik. Het is echt een verbazingwekkend diverse machine.”

Rupsmaaier

Welke machine kan het beste worden ingezet voor het echt grove werk? “Een rupsmaaier biedt dan uitkomst”, aldus Dirk-Jan. “Wij hebben de oerdegelijke, diesel aangedreven rupsmaaiers van Greenclimber, De spoorbreedte kan standaard verbreed worden met een extra 60 cm, waardoor het verlaagde zwaartepunt de machine extreem stabiel maakt op hellingen tot 55 graden. Ook Greenclimber houdt rekening met de nieuwste emissie-eisen en kan vanaf 2021 al hun machines leveren met een Euro
6 Dieselmotor. 

Machines4Green heeft klanttevredenheid en service hoog in het vaandel. En hoewel de maaiers verrassend weinig onderhoud vergen, werkt het bedrijf samen met verschillende service steunpunten en dealers in Nederland en België. Goede service is dus altijd in de buurt. Benieuwd naar de mogelijkheden die een radiografisch bestuurbare maaier biedt? Machines4Green helpt u graag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details