Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Rob Jetten tijdens Nationale Klimaatweek: “Groen is een meervoudige oplossing voor een beter klimaat”

Minister Rob Jetten (rechts) neemt het VHG-pamflet ‘Vergroenen: de meervoudige oplossing voor een beter klimaat’ in ontvangst van VHG-lobbyist Arne Weverling.

4 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

‘Groen is een meervoudige oplossing voor een beter klimaat’, aldus klimaatminister Rob Jetten. Hij is enthousiast over het pamflet van brancheverenging Koninklijke VHG, dat werd uitgereikt op de Dag van het Klimaat in de Jaarbeurs Utrecht. Met dit pamflet presenteert de branchevereniging oplossingen voor een schonere lucht, wateropvang, verkoeling en biodiversiteit.

KoninklijkeVHG, de branchevereniging van de vergroeners van Nederland, doet hiermee een handreiking aan opdrachtgevers voor het inrichten van een klimaatbestendige leefomgeving. Overheden, bedrijven, woningcorporaties, scholen en particulieren, iedereen kan helpen de leefomgeving te verbeteren door vaker te kiezen voor groen in plaats van steen of asfalt.

Groen moet geen sluitstuk zijn

De VHG-groenprofessionals bieden tal van oplossingen voor groen in (bedrijfs)tuinen, parken, straten, op schoolpleinen, aan gevels, op daken – overal! “We staan aan de vooravond van de grote verduurzaming van Nederland. We moeten af van het idee dat groen het sluitstuk is van projecten. Fijn dat dit nu omarmd wordt door het kabinet”, zegt Arne Weverling, belangenbehartiger bij VHG.

Tips en inspiratie

Het VHG-pamflet gaat in op wat groen allemaal doet voor het klimaat, met tips en inspiratie voor groene maatregelen. Uitgebreide informatie met tal van voorbeelden is te vinden in de VHG-concepten voor De Levende Openbare Ruimte, Het Levende Gebouw, Groene Schoolpleinen en De Levende Tuin. VHG gaat hierover graag met overheden, projectontwikkelaars, waterschappen en andere partijen in gesprek en legt de verbindingen naar de verschillende stakeholders.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  GREENPRO - Altijd als eerste op de hoogteSchrijf je in voor
  onze nieuwsbrief

  Ontvang de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuin- en groenprofessionals.

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details