Platform voor de tuin- en groenprofessional
Snel, veilig en efficiënt dankzij Verhaeghe Products

Snel, veilig en efficiënt dankzij Verhaeghe Products

Ideale compagnon voor beheer van bossen of bosranden

Je vindt ze bij Verhaeghe Products uit Zedelgem, dat als familiebedrijf werd opgericht door de in 2012 overleden Johan Verhaeghe. Het bedrijf verdeelde eerst vooral machines voor bodemstabilisering, grondverdichting en nivellering, maar is nu ook helemaal thuis in landbouw en bosbeheer.

Tekst Philip Doutreligne    |    Beeld Verhaeghe Products

Wereldklasse

De TFR 225 bosklepelmachine van TMC Cancela kan alle situaties aan. Dit topmodel van de Spaanse fabrikant staat bol van de technologische innovaties. Zo hebben de vaste hamers een dubbel snijniveau, waardoor hun efficiëntie simpelweg verdubbeld wordt. Hierdoor bespaart u maar liefst tot 40% in werkingskosten ten opzichte van concurrerende machines. Ook worden over de hele werkbreedte van 225 cm slechts 42 hamers gemonteerd.

TFR 225 bosklepelmachine.

TFR 225 bosklepelmachine.

De TFR 225 beschikt verder over een elastisch en slijtvast frame in Strenx® en wisselbare tegenslaglijsten in secties van 25 cm. De machine staat op Easy Glide glijvoeten met hardox slijtdelen en kan uitgerust worden met smalle glijvoeten voor een diepere werking in de grond. Voor de veiligheid zorgt een viervoudig kettinggordijn met extra dubbel kettinggordijn op de centrale sectie. Verder is de TFR 225 uitgerust met hydraulische riemspanners met stikstof accumulator en een side-extension systeem in oliebad. Het gepatenteerde parallellogram systeem, tenslotte, zorgt voor de cardanas-uitlijning.

Overtuigende cijfers

De TFR 225 beschikt over een werkbreedte van 2.250 mm. De totale breedte van de machine bedraagt 2.880 mm. Benodigde pk (maximum pk) vanaf 300 tot 400 pk, zelfs tot 500 pk mogelijk met verzwaarde middenverdeelbak en intercooler. Diameter rotor, dikte rotor, as diameter rotor: 420 / 20 / 70 mm. Met de hamers inbegrepen is de diameter van de rotor 697,5 mm. De PTO ingangssnelheid bedraagt 1.000 rpm en het gewicht bleef beperkt tot 4.450 kg.

Combi MPK 225.

Ook in lichtere uitvoeringen

Het TMC Cancela gamma bos/houtfrezen omvat ook een aantal lichtere uitvoeringen. Zo is er de TFT 225-250 voor stronken tot 600 mm en de tractor PK klasse van 200-360 pk. De reeks loopt zo verder af tot 100 pk en tot de kleinere hydraulische uitvoeringen voor graafkranen en schrankladers.

Nieuw: de MPK 225 combi-frees

TMC Cancela heeft in 2019 het gamma uitgebreid met een heuse ‘combi’ machine. Hierbij kan een operator met één verplaatsing de werf volledig behandelen. Eerst wordt met de machine bovenop gewerkt: alle bovengroei wordt verbrijzeld en fijngemalen. Voor de tweede fase, het diepgrondse frezen, wordt de middenverdeelbak van de machine op een kleinere snelheid gezet. Zo worden de reeds voorgemalen vezels in de grond vermengd tot 30 cm diep en ontstaat er een zaairijp terrein. De besparing zit hem in de verplaatsingskost enerzijds, maar ook in de snelheid en efficiëntie van de machine. De combi MPK 225 is goed voor tractoren tot 300 pk, en kent reeds menig aanhanger
in België.
  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details