Platform voor de tuin- en groenprofessional
Specialist in grasmaaiers van 80 tot 180 centimeter met opvang. Met een glimlach op de maaimachine
Voor het serieuze werk.

Specialist in grasmaaiers van 80 tot 180 centimeter met opvang. Met een glimlach op de maaimachine

“Deze frontmaaiers met opvangcapaciteit zijn het neusje van de zalm.”

Frapoma heeft ruim 50 jaar ervaring met het importeren van diverse machines voor tuin- en parkonderhoud, waaronder het Italiaanse merk Grillo. Verlegh: “De Grillo is voorzien van staal gelaste maaidekken en is een machine met een korte draaicirkel. Bij de eerste drie modellen hebben we een rond stalen maaidek, wat zorgt voor een enorme turbulentie en een heel mooi maaibeeld. Onze afzetmarkt is divers. Wij leveren via onze dealers aan campings, bungalowparken, hoveniers, overheidsinstellingen, maar ook aan particulieren. Grillo is een van de merken in ons topsegment. Ik durf te stellen dat ze net een stapje verder gaat dan anderen.”

Voor de wat kleinere, particuliere tuin.

Dit is volgens Verlegh mede te danken aan het feit dat Grillo het productieproces volledig in eigen hand heeft. “Er komt een brok staal en een brok aluminium binnen en daarvan maken ze alles zelf: de tandwielen, de frames en de maaidekken. Het is ook meteen waarom ik zo enthousiast over Grillo ben. Je hebt iets in handen dat met passie is gemaakt.”

Grillo heeft een breed assortiment aan maaimachines, voor elk wat wils. Verlegh: “De FD 220 is een frontmaaier met een opvang met 13,5 pk vermogen en is goed inzetbaar voor de particuliere tuin of in bungalowparken waar de tuinen ongeveer 100 vierkante meter zijn. Ze zijn wendbaar en compact. De FD 280 heeft een 1,13 meter maaibreedte ideaal voor iets grotere tuinen. De opvolger is de FD 450 met hetzelfde maaidek, maar een 22 pk en 450 liter opvang en een hydraulisch hoog lossysteem, om het opgevangen gras te lossen in de aanhanger of container. En zo ga je stapje voor stapje verder en kom je uiteindelijk tot machines die de grotere velden aankunnen met maaibreedte tot 1,80 meter met opvang. Een bijkomend voordeel is het gelijk meenemen van los blad of snoeisel afkomstig van de heg. Niet meer hannesen met een hark, schep en kruiwagen.”

Verlegh tot slot: “Wat ik ook een noemenswaardige model vind is de FD450. Det is een professionele hydrostatisch aangedreven frontmaaier met een grasopvangbak van 450 liter en een loshoogte van 170 centimeter. Perfect voor de hovenier, eigenaar van een bungalowpark of de particulier die wat meer te besteden heeft; prijstechnisch namelijk zeer aantrekkelijk. Ook op deze machine zit je altijd met een glimlach.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details