Platform voor de tuin- en groenprofessional
STIHL FSA 86 R: Maaien en trimmen zonder lawaaihinder

STIHL FSA 86 R: Maaien en trimmen zonder lawaaihinder

De nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 86 R is de ideale machine om te maaien op kleine oppervlakken. Nauwkeurig trimmen langs omheiningen, paadjes, trappen of rond bomen is nog nooit zo makkelijk geweest. Het grote voordeel van deze krachtige maaier is dat hij zo stil is dat gehoorbescherming overbodig is. Ideaal dus voor geluidsgevoelige locaties zoals bij ziekenhuizen, begraafplaatsen, scholen en in dichtbevolkte gebieden. De nieuwe FSA 86 R kan bovendien in een handomdraai verwisseld worden met een draadmaaikop of een maaikop met kunststof messen. Daarnaast is hij ook makkelijk te hanteren dankzij het slipvast materiaal en de verstelbare beugelhandgreep. Bovendien wordt de energie geleverd door een lithiumionaccu van 36 V uit het AP systeem van STIHL.

De nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 86 R is niet alleen makkelijk in gebruik maar tegelijk ook krachtig én stil. Dat maakt het nieuwe toestel ideaal voor het onderhoud van percelen en tuinen op geluidsgevoelige locaties.

Krachtig en stil

De nieuwe accukantenmaaier FSA 86 R van STIHL combineert indrukwekkende prestaties met de voordelen van accutechnologie. De borstelloze EC-motor is krachtig, constant, werkt stil en produceert geen uitlaatgassen. Doordat het geluid van het toestel beperkt is, kan de maaier gebruikt worden in geluidsgevoelige omgevingen zoals dichtbevolkte gebieden of in de buurt van ziekenhuizen, begraafplaatsen en scholen.

Efficiënt en comfortabel

Dankzij deze maaier zijn kleinere gazons in een handomdraai gemaaid en de randen snel getrimd. Ook het onderhoud langs omheiningen, paadjes, trappen of rond bomen gaat vlotter dan ooit. Een uitklapbare afstandsbeugel zorgt ervoor dat struiken en bomen tijdens het maaien niet beschadigd worden. Bovendien is het lichte toestel uitstekend in evenwicht en kan de beugelhandgreep langs de aluminium steel verschoven worden zodat deze afgestemd kan worden op iedere gebruiker. Zo is zelfs langdurig maaien een plezier.

Geschikt voor verschillende snijgereedschappen

Dankzij de grote snijcirkel (350 mm) van de standaard maaikop is het werk gedaan in no time. De draadmaaikop kan eenvoudig langs buiten met maaidraad gevuld worden, zonder deze te moeten openen. Bovendien kunnen op deze maaier nog twee andere koppen aangesloten worden: de STIHL DuroCut 5-2 met maaidraden en de STIHL PolyCut 6-2 met twee kunststof messen. Zo is het toestel bruikbaar voor meerdere toepassingen.

Accutechniek ook voor slechte weersomstandigheden

De energie van de FSA 86 R wordt geleverd door een lithiumionaccu van 36 V uit het AP systeem van STIHL. Deze accu is speciaal ontworpen voor de eisen van professionele gebruikers en kan zonder problemen ingezet worden in slechte weersomstandigheden. Het accusysteem is behalve voor de nieuwe accukantenmaaier ook compatibel met meer dan 20 andere toestellen voor diverse toepassingen. De accu’s met een verschillende energie-inhoud en de lader zijn geschikt voor alle toestellen van het systeem. Voor de FSA 86 R wordt de accu AP 200 geadviseerd. Die wordt in de accuschacht van de behuizing geplaatst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details