Platform voor de tuin- en groenprofessional
Van zitmaaiers tot veegwagens; alles voor de groenprofessional
Volledig geoutilleerde werkplaats.

Van zitmaaiers tot veegwagens; alles voor de groenprofessional

Hoe een Vlaams bedrijf in Nederland onderscheidend is

Toen men circa 35 jaar geleden begin met de verkoop van tuin- en parkmachines, kon men zich bij Van Dyck Marcel Belgium NV nog niet voorstellen hoe succesvol men anno 2021 zou zijn. En dat naast de Belgische markt, ook Nederland bediend zou worden, lag in eerste instantie ook niet direct voor de hand. Maar de filosofie van dit Vlaamse familiebedrijf werkt gewoon, aan welke kant van de landsgrens je ook woont. Een enorm breed assortiment A-merken en natuurlijk kennis, klantgerichtheid en service vormen hun sleutel tot succes.

De totale oppervlakte is 30.000m2 gebouwen.

We zijn te gast in Houtvenne, daar waar het enorme bedrijfspand van Van Dyck Marcel staat. Bij de ingang worden we opgewacht door Marc Kipperman, die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor de Nederlandse markt. Als we eenmaal aan de koffie zitten, steekt hij enthousiast van wal: “Je zult straks tijdens de rondleiding een enorme diversiteit aan machines en gereedschappen zien. Natuurlijk hebben we de traditionele tuingereedschappen en machines, maar we bedienen ook de institutionele markt van gemeenten, provincies en waterschappen. Daar leveren we bijvoorbeeld onze werktuigdragers, veegwagens, strooiwagens en zelfs vuilniswagens aan”.

Werkplaats en onderdelen

Wat de bezoeker direct zal opvallen is de enorme werkplaats, het daaraan gekoppelde onderdelenmagazijn (met meerdere verdiepingen) en het grote aantal monteurs dat sleutelt aan kleine en grote machines. Kipperman vervolgt zijn verhaal: “We zijn blijven investeren in onze voorraad originele onderdelen waardoor we vrijwel altijd onze klanten direct kunnen helpen. Waar anderen wellicht kozen voor een logistiek model met nachtleveringen vanaf de fabrikant, waarbij toch een bepaalde afhankelijkheid ontstaat, kiezen wij er heel duidelijk voor om alles in eigen huis te hebben. En dat geldt tevens voor de broodnodige technische kennis. Onze monteurs, en dat zijn er een stuk of vijftien, worden continu getraind om onze machines uitstekend te kunnen onderhouden. Die strategie van investeren in mensen en voorraad betaalt zich nu uit.”

Gespecialiseerde monteurs.

Dealernetwerk

Het gamma van Van Dyck Marcel is onderverdeeld in een aantal productgroepen. De belangrijkste voor de groene sector zijn daarbij zijn snoeien en trimmen, gazononderhoud, vegen en reinigen, onkruidbestrijding, maaien, hout & bladverwerking en grondbewerking. Voor de overheid en aannemers zijn de machines voor sneeuw- en ijzelbestrijding, huisvuilwagens, perscontainers, vacuümwagens en kolkenzuigers ook interessant. Het allergrootste deel van deze machines is in Nederland verkrijgbaar via een uitgebreid dealernetwerk. Kipperman is verantwoordelijk voor de ondersteuning van deze bedrijven en zorgt ervoor dat de hoge servicegraad, die de grondslag vormt voor hun succes in België, ook in Nederland wordt gegeven: “We zorgen voor goede kennis van de machines en gereedschappen bij de mensen die contact met de groene sector onderhouden. Minstens net zo belangrijk is echter de technische kennis van de monteurs van onze Nederlandse dealers. Deze trainen we intensief zodat ook zij onze machines vakkundig kunnen onderhouden. De lijntjes met de Nederlandse klanten blijven daardoor kort en men heeft altijd een volwaardige gesprekspartner in de buurt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details