Platform voor de tuin- en groenprofessional
Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin?

Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin?

Als je geen groene vingers hebt en van mening bent dat een tuin is bedoeld om van te genieten, dan is goedkoop kunstgras een uitermate geschikt product. Je geniet het hele jaar van een mooi gazon, maar hebt bijna geen omkijken naar het onderhoud. Toegegeven, helemaal onderhoudsvrij is het niet, maar je zult voldoende tijd overhouden om te genieten in je tuin. Wij vertellen er in dit artikel meer over. Lees je verder?

Natuurgetrouwe uitstraling

Veel mensen denken dat kunstgras er niet natuurlijk uitziet, maar dit is niet waar. Tenminste, als je voor kwaliteit kunstgras kiest. Ook op het gebied van kunstgras ligt de technologie niet stil. Tegenwoordig zijn er steeds meer soorten kunstgrassen te verkrijgen met een ongekend realistisch uiterlijk. De sprietjes van deze kunstgrasmatten zullen niet allemaal dezelfde richting opstaan, net als bij echt gras. Hierdoor wordt de eigenschap van natuurgras perfect nagebootst en ziet het kunstgras er levensecht uit. Er zijn zelfs speciale kunstgrasmatten met extra valdemping of met ‘ingebouwde moslaag’.

Kunstgras naadloos laten installeren of zelf doen?

Ga je zelf de handen uit de mouwen steken of laat je deze klus over aan professionals? Indien je de aanleg van het kunstgras volledig of gedeeltelijk wilt uitbesteden, moet je rekening houden met ‘legprijzen’ vanaf €11,95 per vierkante meter. Deze kosten komen logischerwijs te vervallen, als je het kunstgras zelf gaat aanleggen. Houd er echter wel rekening mee dat het installeren van kunstgras best wel wat voeten in de aarde kan hebben, letterlijk én figuurlijk. Het is specialistisch werk en je moet beschikken over de juiste kennis, gereedschappen en materialen om het kunstgras naadloos te installeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details