Platform voor de tuin- en groenprofessional
Water moet de bodem in, zeker niet in het riool
Multifunctionele toepassing van HG-Mix zoals joggen met kantopsluiting.

Water moet de bodem in, zeker niet in het riool

Het is een mengsel van gebroken zand en split en gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Het basismateriaal is een hardgesteente zoals bijvoorbeeld graniet, dat wordt gemengd met een Premix, dat is voorzien van een mineraal bindmiddel. Kortom: de HG-Mix® van HanseGrand®.

Onno Berens, mede-eigenaar van Maccrox brengt de HG-Mix in Nederland onder de aandacht. “Het is drie jaar geleden ontwikkeld en uitvoerig getest in bakermat Duitsland. In de praktijk werkt het hartstikke goed. Het is de perfecte aanvulling op het bestaande HanseGrand-assortiment.”

De HG-Mix is een mineraal gebonden wegbedekking, waarbij het water de bindende factor is bij het ver- en bewerken. “Het water zorgt dat de korrelopbouw homogeen blijft op het moment van toepassing. Vergelijk het met spelen met zand: vul je een vormpje met droog zand en dan omdraait, rest niet anders dan een hoopje los zand. Klets je er eerst een emmer water bij, dan is het mengsel te nat; in de juiste verhouding zand en water, is vormpjes maken kinderspel.”

Met een spreidmachine de HG-Mix optimaal aanbrengen.

De normale HanseGrand halfverharding is pas te gebruiken als het na inbouw een paar keer het proces van nat-droog heeft doorlopen. “Het drogen van het ingebouwde product is essentieel voor de sterkte. Dat betekent dat je het in natte en koude perioden niet moet aanbrengen.”

De HG-Mix neem je meteen na de eerste droging in gebruik. “Het is een circulair product dat ook water- en luchtdoorlatend is. Dus ook onder de halfverharding kan het leven gewoon door gaan.

Onderhoud, schadeherstel, oprakelen van de bestaande laag – denk aan voldoende water – onkruid verwijderen of nieuw materiaal toevoegen en verdichten, het is geen probleem. Het is perfect voor meer dan alleen wandel- en fietspaden. De HG-Mix is sterker en met een grotere korrel ook ideaal voor parkeerplaatsen of multifunctionele ruimten als pleinen. Water moet de bodem in, en zeker niet in het riool verdwijnen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details